“Titānika” vraks vēl nebijušā izšķirtspējā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Titānika" vraks
"Titānika" vraks Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Pētnieku komanda īpašā ekspedīcijā nofilmējusi dzelmē guļošā “Titānika” vraku vēl nebijušā izšķirtspējā. Leģendārais pasažieru laineris nogrima 1912. gadā.

Šis ir vienīgais 8K video, kurā redzams “Titānika” vraks. Detalizētais video palīdzēs arheologiem noskaidrot, cik ātri vraks sadalās, kā arī identificēt dzīvību, kas eksistē vraka tuvumā.

Video jau palīdzējis ekspertiem atklāt vairākas jaunas detaļas par “nenogremdējamo kuģi”.

“Piemēram, es nekad nebiju redzējis enkura izgatavotāja vārdu uz ostas puses enkura - “Noah Hingley & Sons Ltd.”. Ir pārsteidzoši, ka pēc tik daudziem desmitiem gadu un vairākām ekspedīcijām es neatminos, ka būtu redzējis citus tik detalizētus vraka attēlus,” paziņojumā presei teica “Titānika” eksperts Rorijs Goldens.

VIDEO: "TITĀNIKA" VRAKS

Jāatgādina, ka no 2240 “Titānika” pasažieriem un apkalpes locekļiem katastrofā bojā gāja vairāk nekā 1500. Aplēsts, ka kuģa priekšgalam vajadzēja sešas minūtes, lai sasniegtu okeāna dibenu, kur tas jau guļ 110 gadus.

Tā kā 2022. gada “Titānika” ekspedīcija, kurā tika uzņemts šis video, nu ir pabeigta, pētnieki steidz plānot nākamo došanos pie vraka. Tas, iespējams, notiks 2023. gada maijā, vēstīts izdevumā “Business Insider”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu