VIDEO Kā basketbola bumba ielidoja grozā! Neparasts incidents noticis Krišjāņa Barona ielā (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Sociālajos tīklos izplatījies kāds video, kurā "Rīgas satiksmes" autobuss it kā esot uzbraucis uz bruģakmeņa, kas pēc tam, atlecot no kafejnīcas loga, ielidojis caur lūku atpakaļ sabiedriskajā transportā.

"Facebook" lapa "Sadursme.lv" ziņo, ka incidents noticis 29. augustā Krišjāņa Barona ielā. Sabiedriskais transports esot apstājies, lai izlaistu un uzņemtu pasažierus. Līdzko autobuss sācis ceļu, tas uzbraucis uz akmens, kas uzlidojis gaisā un atsities pret blakusesošās kafejnīcas logu. Pēc tam akmens ar slaidu loku ielidojis atpakaļ sabiedriskajā transportā caur lūku.

TVNET sazinājās ar uzņēmumu "Rīgas satiksme" un noskaidroja, ka, izbraucot no pieturvietas, akmens vai kāds smags priekšmets esot bojājis autobusa augšējo jumta lūku. Pasažieri incidentā nav cietuši.

Kafejnīcas pārstāve Marija raidījumam "Degpunktā" stāstīja, ka garām brauca autobuss, tas apstājās, tad sāka braukšanu, kad akmens ielidoja stiklā. Caurums bija liels, apkārtējie bija sabijušies. Ja būtu trāpījis kādam pa galvu, visticamāk, iznākums būtu bijis letāls.

Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods norādīja: "Rīgas domes Satiksmes departaments regulāri apseko Krišjāņa Barona ielu, nepieciešamības gadījumā veicot attiecīgus remontdarbus. Minētajā vietā, kur notika negadījums, īpašas problēmas sagādā preču piegādātāji, kuri brauc uz ietves un bojā bruģēto apmali, kas nav paredzēta šādām slodzēm. Remontdarbi šajā vietā tika veikti vairākas reizes, pēdējais no tiem šā gada jūnijā. Satiksmes departaments aicina blakus esošos uzņēmumus veikt pārrunas ar saviem preču piegādātājiem un aicināt meklēt citus piegādes risinājumus, nebraucot uz ietves. Tāpat automašīnu novietošanai pastiprinātu uzmanību pievērsušas Rīgas pašvaldības policijas velopatruļas."

Kafejnīcas pārstāvjiem un uzņēmumam "Rīgas satiksme" zaudējumus kompensēs nama apdrošināšanas kompānija un spēkrata KASKO polise. Civiltiesiskā apdrošināšana šādās reizēs nestrādā, jo notikušais nevar tikt traktēts kā ceļu satiksmes negadījums.

Lidojušo akmeņu gadījumā uz OCTA cerēt nevar. OCTA šādu negadījumu nekvalificē kā OCTA gadījumu. Tas, kas var līdzēt ir, protams, brīvprātīgā KASKO apdrošināšana, kas gan būtu citām automašīnām, vai nu, protams, kafejnīcām un restorāniem, un veikaliem – īpašuma apdrošināšana var līdzēt, ja šādu apdrošināšanu ir iegādājušies.

Apdrošinātāju asociācijas prezidents norāda: ja notikušajā vainojams, piemēram, nekvalitatīvi ieklāts asfalts vai akas vāks, vai kā šajā gadījumā, bruģakmens, cietušajiem ir iespējas celt pretenziju pret ceļa būvniekiem vai uzturētājiem.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu