Sašutumu izraisa Austrālijā tapušais murālis ar Ukrainas un Krievijas karavīra apskāvienu (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: twitter

Austrālijas pilsētā Melburnā kādam grafiti māksliniekam sabiedrības sašutuma dēļ nācies aizkrāsot savu darbu, kurā divi karavīri - Ukrainas un Krievijas - bija attēloti apskaujamies, vēsta portāls "News.com.au".

Mākslinieks Pīters Sītons savu darbu bija iecerējis kā aicinājumu izbeigt karu, ko izraisīja Krievijas nežēlīgais iebrukums Ukrainā. Taču grafiti izsauca spēcīgu pretreakciju, tai skaitā no Ukrainas vēstnieka Austrālijā Vasīlija Mirošņičenko.

"Nesen atklātais sienas gleznojums, kurā Krievijas un Ukrainas karavīri attēloti apskaujamies, ir ārkārtīgi aizvainojošs ikvienam ukrainim," raksta Mirošņičenko. "Māksliniekam nav nekādas izpratnes par Krievijas iebrukumu Ukrainā, un žēl, ka tas tika izveidots bez konsultācijām ar Melburnas ukraiņu kopienu. [..] Murālis it kā liek vienādības zīmi starp upuri un agresoru, kas ir kļūdaini. Tas steidzami jāaizvāc."

Organizācija "Art for Ukraine Australia" paziņojusi, ka mākslinieks esot konsultējies par attiecīgo mākslas darbu. Taču, lai arī organizācija ieteikusi no idejas atteikties, viņš nolēmis rīkoties pretēji.

Pirmdienas rītā Sītons pārraidei "ABC News Mornings" atklāja, ka līdz vēlai naktij esot aizkrāsojis savu mākslas darbu.

"Cilvēkus darbs ir aizskāris - varbūt tā ir arī viņu pašu vaina," sacīja Sītons. Viņš norādīja, ka visa pasaule esot kļuvusi par esošās situācijas "ķīlnieci", jo Krievija varētu ķerties pie kodolieročiem. "Vairāk jārunā par deeskalāciju un mieru, nevis eskalāciju un konflikta padziļināšanos, kas novedīs pie vēl lielākiem cilvēku upuriem abās pusēs," teica Sītons.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu