"Ikea" brīdina par krāpnieku uzdarbošanos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
IKEA veikals Rīgā
IKEA veikals Rīgā Foto: Joakim Klementi / Postimees/

Zviedrijas mājokļu labiekārtošanas preču veikals "Ikea" pirmdien, 5. septembrī, izplatījis brīdinājumu par krāpnieku uzdarbošanos, kuri uzņēmuma vārdā organizē dažādas loterijas un konkursus.

"Pēdējā laikā esam konstatējuši vairākus viltus "Ikea Latvija" Facebook profilus, kas organizē dažādas loterijas un konkursus. Lūdzam būt piesardzīgiem un neatsaukties šo viltus profilu aicinājumiem!" tā savā oficiālajā "Facebook" kontā raksta "Ikea" pārstāvji.

Viņi aicina cilvēkus nereaģēt uz šāda veida ziņām, neatvērt tām pievienotās saites, kā arī nenorādīt personīgos datus.

Kā uzsver uzņēmuma pārstāvji, "Ikea" pašlaik neorganizē nekādas izlozes sociālajos medijos. 

"Informāciju par "Ikea Latvija" rīkotajiem konkursiem, loterijām un īpašajiem piedāvājumiem vienmēr publicējam tikai mūsu kanālos: Facebook profilā un oficiālajā tīmekļa vietnē," tā uzņēmuma pārstāvji.

"Ja pamani aizdomīgas darbības "Ikea Latvija" vārdā, sazinies ar mums!"

Kā jūlija vidū brīdināja Valsts policija, interneta vidē ir augsta krāpnieku aktivitāte, tāpēc vēlams brīdināt par to arī gados vecākus tuviniekus.

Gadījumos, ja ir izkrāpta nauda, par to no sākuma jāinformē sava banka, bet pēc tam jāvēršas ar iesniegumu tuvākajā policijas iecirknī. Savukārt riska informāciju par aizdomīgām darbībām interneta vidē iespējams policijai nosūtīt mobilajā lietotnē "Mana drošība".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu