VIDEO ⟩ Iedzīvotāji sūdzas par autobusiem, kas Rīgas ielās regulāri pārkāpj noteikums. Situāciju skaidro atbildīgās iestādes (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Brīvības un Silciema ielu krustojumu Rīgā regulē ne tikai ar luksofora, bet arī ar virs tā izvietoto ceļazīmju palīdzību - viena no tām norāda, ka šajā vietā drīkst braukt tikai taisni. Tomēr brīdī, kad sabiedriskais transports pietuvojas krustojumam ar iedegtu pagrieziena signālu, rodas neizpratne, kā tad tā, vai tā arī drīkst, skaidro raidījums "Bez Tabu".

"Rīgas satiksmes" autobusi (28. un 29.) regulāri pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus. Braucot pa Brīvības ielu no Juglas uz centra pusi, tie autobusi nogriežas uz Silciema ielu, kaut gan uz Brīvības ielas ir zīme "braukt taisni". Gribētu noskaidrot "Rīgas satiksmes" un ceļu policijas viedokli, raidījumam sūdzējās kāds iedzīvotājs.

Tikmēr Ieriķu un Kastrānes ielas krustojumā sabiedriskā transporta šoferīši ar vieglu sirdi ignorē iebraukt aizliegts zīmi jeb tautā dēvēto "ķieģeli". Raidījums ziņo, ka šis nebūt nav vienīgais krustojums, kas, visticamāk, arī dažam labam rīdziniekam ar stāžu liek apstulbt.

Augusta Deglava un Ulbrokas ielas krustošanās vietā "Rīgas satiksmes" autobusa vadītāji bez raizēm un jebkurā diennakts laikā veic kreiso pagriezienu, kaut arī diennakts lielākajā daļā šoferīšiem tas ir liegts.

Visos apskatītajos un arī citos tamlīdzīgos gadījumos Rīgā iespējamās domstarpības un pat ceļu satiksmes negadījumus varētu samazināt, piemēram, izvietojot papildzīmes ar norādi – izņemot sabiedrisko transportu. Tam piekrīt arī ceļu satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis, kurš uzskata, ka tas būtu labas gribas žests no galvaspilsētas satiksmes kūrētājiem, kaut arī ceļu satiksmes noteikumi vai kāds cits likums to neuzliek par pienākumu.

Ceļu satiksmes noteikumos norādīts, ka vairāku aizlieguma un arī rīkojuma zīmju darbība neattiecas uz pasažieru sabiedriskajiem transportlīdzekļiem. Tāpēc tiem, kuri nepārzina Rīgas sabiedriskā transporta maršrutus, atliek vien minēt, kurā vietā šoferis veiks citiem neatļautu manevru.

Ceļu satiksmes drošības direkcija norādīja, ka nav paredzēts izvietot šādas papildu skaidrojošas zīmes. Viss, kas attiecināms uz ceļa infrastruktūru, tostarp zīmju izvietošana, ir ceļu vai ielu uzturētāju pārziņā – šajā gadījumā Rīgas domes Satiksmes departamenta jautājums.

Video: "Bez tabu" sižets

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu