Ceturtdien sasaukta ārkārtas valdības sēde

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Edijs Pālens/LETA

8. septembra vakarā aptaujas kārtībā sasaukta Ministru kabineta ārkārtas sēde, portālu TVNET informē Valsts kancelejas pārstāvji.

Patlaban sēdes darba kārtībā iekļauts tikai viens jautājums - rīkojuma projekts "Par Krievijas Federācijas pilsoņu ieceļošanu Latvijas Republikā". Valsts kancelejas pārstāvji precizē, ka tiks skatīts jautājums par Krievijas pilsoņu ar Eiropas Savienības un Šengenas zonas vīzām ieceļošanas izmaiņām.

Kā vēsta Valsts kanceleja, sēde paredzēta līdz pulksten 20.15.

Tvitera kontā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ceturtdien ziņo, ka Ārlietu ministrija valdībā iesniegusi šo rīkojuma projektu.

Valsts kancelejas pārstāvji atgādina Ministru kabineta kārtības ruļļa 136. punktu, kurā noteikts: ja nepieciešams sasaukt Ministru kabineta ārkārtas sēdi par konkrētu notikumu, ar kuru saistībā nekavējoties nepieciešams pieņemt Ministru kabineta lēmumu, bet par kuru nav nepieciešamas debates, konceptuāls lēmums vai balsojums, Ministru prezidents, ievērojot lietderības apsvērumus, var uzdot Valsts kancelejai organizēt Ministru kabineta sēdes norisi aptaujas kārtībā, noskaidrojot Ministru kabineta locekļu viedokļus par sēdē izskatāmo jautājumu un neaicinot Ministru kabineta locekļus sēdē piedalīties klātienē vai attālināti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu