ASV aizsardzības ministrs uzskata Ukrainas panākumus kaujaslaukā par iedrošinošiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Loids Ostins, Volodimirs Zelenskis, Entonijs Blinkens
Loids Ostins, Volodimirs Zelenskis, Entonijs Blinkens Foto: Postimees

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins uzskata, ka ziņas par Ukrainas pretuzbrukumu Krievijas karaspēkam un gūto progresu ir iedrošinošas.

"Mēs tagad redzam panākumus Hersonā, mēs redzam zināmus panākumus Harkivā un tas ir ļoti, ļoti iedrošinoši," piektdien vizītē Prāgā izteicās Ostins.

Jautāts, kāpēc ASV nepiegādā Ukrainai raķetes, kuru darbības rādiuss ir lielāks nekā HIMARS, Ostins atbildēja izvairīgi, norādot, ka ASV pārliecinās, ka piegādā Ukrainai to, kas tai nepieciešams sekmju gūšanai.

Ostins vizītē Prāgā galveno uzmanību pievērsa ASV un Čehijas sadarbībai aizsardzības jomā un šīs sadarbības paplašināšanai.

Pēc tikšanās ar Čehijas aizsardzības ministri Janu Černohovu viņš norādīja, ka abas valstis ir ieinteresētas pēc iespējas ātrāk noslēgt atbilstošu vienošanos.

Tikmēr ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens šodien Briselē paziņoja, ka ASV vēlas nostādīt Ukrainu stingrā diplomātisko sarunu pozīcijā.

"Šobrīd mēs neredzam nekādas pazīmes no Krievijas, ka tā būtu nopietni gatava šādai diplomātijai," sacīja Blinkens, bet piebilda, ka gadījumā, ja tāds laiks pienāks, Ukrainai jāatrodas pēc iespējas spēcīgākās pozīcijās.

Blinkens, kurš Briselē tikās NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu, uzslavēja Ukrainas pretuzbrukumu un panākumus dienvidos un austrumos.

"Tas ir sākums, bet ir acīmredzams progress," norādīja Blinkens.

Viņaprāt, redzams, ka Ukraina rīkojas ļoti apzināti ar stingru plānu, izmantojot kritiski svarīgos resursus, kurus tai piegādā Rietumi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu