Kadirovs par notikumiem Harkivas apgabalā: Situācija ir ļoti interesanta, vienkārši satriecoša! (19)

rus.tvnet.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Čečenijas vadonis Ramzans Kadirovs
Čečenijas vadonis Ramzans Kadirovs Foto: STRINGER/REUTERS

Naktī uz svētdienu, 11. septembri, Čečenijas vietvaldis Ramzans Kadirovs vietnē "Telegram" publicēja ziņojumu, kurā komentēja Krievijas karaspēka atkāpšanos Harkovas apgabalā, informē Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza".

Pēc viņa teiktā, Krievijas karaspēka atkāpšanās "pilnīgi neko nenozīmē, jo tas noticis tikai tādēļ, lai izvairītos no cilvēku upuriem."

Vienlaikus Kadirovs solīja, ka pilsētas tiks atgūtas.

"Es, Ramzans Kadirovs, oficiāli paziņoju jums, ka visas šīs pilsētas tiks atgūtas. Tur jau atrodas mūsu cilvēki, puiši ir speciāli apmācīti šim darbam. Vēl 10 000 kaujinieku ir gatavi doties prom, mēs tuvākajā laikā sasniegsim Odesu," ir pārliecināts Kadirovs. 

Pēc Kadirova teiktā, Krievija Harkivas virzienā pieļāvusi kļūdas, taču gūs attiecīgus secinājumus.

"Un, ja šodien vai rīt netiks veiktas izmaiņas "speciālās operācijas" veikšanas stratēģijā, man būs jāsazinās ar Aizsardzības ministrijas vadību un valsts vadību, lai viņiem izskaidrotu situāciju," draud Kadirovs.  

Situācija ir ļoti interesanta, vienkārši satriecoša situācija! Tas, ka viņi no turienes aizbrauca, atdeva vairākas pilsētas un ciematus, arī tam ir savs pluss, vietvaldi citē Krievijas neatkarīgais televīzijas kanāls "Doždj".

Kadirovs uzaicināja pie sevis ciemos arī Krievijas militāros korespondentus, lai "atšķaidītu situāciju" un "rūpīgi apspriestu", kas ir patriotisms.

TVNET jau informēja, ka Ukrainas armija turpina apdzīvoto vietu atbrīvošanu Harkivas apgabalā. 

Kā norāda ģenerālštābs, Ukrainas bruņotie spēki turpina nodarīt zaudējumus Krievijas spēkiem, bet tie, atbildot uz Ukrainas panākumiem, ieņemtajās teritorijās pastiprina administratīvi policejisko režīmu un aizliedz vietējiem iedzīvotājiem iebraukt vai izbraukt no okupētajām apdzīvotajām vietām.

Ukrainas ģenerālštābs ziņo, ka Krievijas karaspēks cieš lielus zaudējumus Harkivas virzienā.

"Iepriekšējā diennaktī Belgorodas apgabala Valuiku apdzīvotajā vietā tika nogādāti vairāk nekā 75 ievainoti Krievijas karavīri, savukārt no Belgorodas uz Maskavu tika evakuēti vairāk nekā simts iebrucēju," paziņoja ģenerālštābs.

Visā Ukrainā joprojām pastāv gaisa un raķešu triecienu draudi, teikts paziņojumā.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu