Oriona miglājs jaunos, elpu aizraujošos attēlos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Oriona miglājs
Oriona miglājs Foto: AFP / Scanpix

Džeimsa Veba teleskops uzņēmis visu laiku detalizētākos un elpu aizraujošākos Oriona miglāja attēlus, sniedzot jaunu informāciju par to, kā Piena Ceļa galaktikā pirms 4,5 miljardiem gadu veidojās pirmās zvaigznes un planētu sistēmas.

“Mūs pamatīgi saviļņojuši elpu aizraujošie Oriona miglāja attēli. Šo projektu mēs sākām 2017. gadā, tāpēc esam gaidījuši vairāk nekā piecus gadus, lai iegūtu šo informāciju. Šie jaunie novērojumi mums ļauj labāk saprast, kā masīvas zvaigznes pārveido gāzu un putekļu mākoni, kurā tās atrodas,” komentēja astrofiziķis Elss Pīters.

Tādi detalizēti miglāju attēli kā Oriona miglājs, kas no Zemes atrodas 1350 gaismas gadu attālumā, ļauj zinātniekiem pētīt, kas notika pirmajos miljons mūsu planētas evolūcijas gados.

Foto: NASA, ESA, CSA / PDRs4All ERS / S. Fuenmayor

Ar Habla teleskopu ieskatīties šajos milzīgajos gāzu un putekļu mākoņos ir neiespējami, tāpēc ir lieliski, ka nu talkā nācis Džeimsa Veba teleskops, kuram tas ir pa spēkam, vēstīta "Science Alert".

“Šie jaunie Oriona miglāja attēli ir tikai sākums. Pētnieku komanda nu analizē Oriona informāciju, un mēs gaidām jaunus atklājumus par zvaigžņu sistēmu veidošanās agrīnajām fāzēm,” stāstīja pētnieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu