Ieslodzītajiem kolonijā aizliegts skatīties uz Navaļniju (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ieslodzītajiem Vladimiras apgabala stingrā režīma kolonijā Nr.6 aizliegts skatīties uz Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju, kurš arī atrodas šajā kolonijā, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Par to, ka ieslodzītajiem kolonijā aizliegts skatīties uz Navaļniju, “YouTube” kanālā “Popuļarnaja politika” pavēstījuši vairāku šajā kolonijā esošu cilvēku radinieki. Kanālu “Popuļarnaja politika” veido Navaļnija līdzgaitnieki no viņa dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda.

Kā informēja ieslodzīto tuvinieki,

kad tiek vests Navaļnijs, kolonijā Nr.6 atskan trīs zvani – tas ir signāls ieslodzītajiem, saskaņā ar kuru viņiem ir jāaizgriežas vai arī jāaiziet no logiem, ja Navaļnijs attiecīgajā brīdī atrodas ārpus telpām.

Ceturtdienas pēcpusdienā Navaļnija sociālajos tīklos parādījās ieraksti, ka kolonija Nr.6 turpina pārkāpt Navļnija tiesības uz advokāta noslēpumu.

Navaļnija advokātiem vispirms tika aizliegts politiķim nodot jebkādus dokumentus. Savukārt tagad advokāti nedrīkstot Navaļnijam šos dokumentus pat rādīt.

Tikmēr pašam Navaļnijam esot aizliegts skatīties uz advokātiem.

Kopš augusta sākuma Navaļnijs kolonijā par sīkiem pārkāpumiem jau četras reizes tika ievietots karcerī.

Uz koloniju Nr.6 Vladimiras apgabala Meļehovā Navaļnijs tika pārvests šā gada jūnijā pēc tam, kad viņam tika piespriests deviņus gadus ilgs cietumsods jaunā lietā par “krāpšanu un tiesas apvainošanu”.

Navaļnijs uzsver, ka visas viņam izvirzītās apsūdzības ir safabricētas ar mērķi ierobežot viņa politisko darbību.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu