Koalīcijas politiķi sagaida papildu informāciju saistībā ar Jaunzemes atstādināšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Koalīcijas politiķi šodien paziņojuši, ka valdību veidojošo partiju sanāksmē nākamnedēļ gaidīs papildu informāciju no finanšu ministra Jāņa Reira (JV) saistībā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores Ievas Jaunzemes atstādināšanu.

Vaicāti par politisko spēku nostāju šajā jautājumā, "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce un "Konservatīvo" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Krišjānis Feldmans aģentūrai LETA līdzīgi norādīja, ka pašlaik trūkst papildu informācijas par ministra lēmumu.

Feldmans sagaida, ka gaidāmajā disciplinārlietā attiecībā uz Jaunzemi tiks vērtēti fakti, "nevis emocijas". Pūce norādīja, ka, ja ir kādi pārkāpumi, tie tiks vērtēti disciplinārlietā.

Uz jautājumu par vērtējumu VID vadītājas darbībai, "Konservatīvo" frakcijas vadītājs sacīja, ka tā vērtējama kā laba.

AP frakcijas priekšsēdētājs atbildēja, ka Jaunzemes darbībā ir gan plusi, gan mīnusi. VID vadītāja ir centusies iestādes darbību uzlabot, bet iedzīvotājiem var būt atšķirīgi viedokļi, cik labi tas ir izdevies, norādīja politiķis.

Kā ziņots, Reirs ierosinājis disciplinārlietu un atstādinājis no amata VID ģenerāldirektori. Rīkojums ir izdots gan uz dienesta pārbaudes ziņojuma pamata, gan reaģējot uz nesenajām Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja aizturēšanām VID Nodokļu un muitas policijā, kā arī VID Iekšējās drošības pārvaldes veiktajām vairāku darbinieku aizturēšanām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu