Foto ⟩ Krāšņi augi un andele vērienīgajā Latvijas Stādu parādē (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Sestdien no plkst.9 līdz 16 Siguldas Svētku laukumā notiek dārzkopības sezonas noslēguma pasākums "Rudens stādu parāde 2022", informēja pašvaldībā.

"Rudens stādu parāde" šogad notiek 17.reizi, un pasākumā stādu audzētavas no visas Latvijas piedāvā augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus.

Apmeklētājus gaida ne tikai stādu un dārza preču, amatniecības un pārtikas produktu piedāvājums, bet arī svētku atmosfēra - muzikāli priekšnesumi, poniju izjādes bērniem un konkursi apmeklētājiem un dalībniekiem ar balvām no pasākuma atbalstītājiem.

Rudens stādu parādē apmeklētāji varēs satikt vairāk nekā 100 stādu audzētāju no visas Latvijas, saņemt konsultācijas stādu audzēšanā, izvēlē un dārza plānošanā. Būs iespēja iegādāties dārza preces un tehniku, Latvijas amatnieku ražojumus.

Pēdējos mēnešos īpaša uzmanība ir pievērsta kūdrai un kūdras ieguvei, ņemot vērā Eiropas Savienības zaļā kursa prasības. Tāpēc organizatori aicina arī stādu audzētājus paust vēstījumus par kūdru un tās nozīmi viņu stādu audzētavās.

AS "Latvijas valsts meži" Sēklas un stādi ražošanas izpilddirektore Laima Zvejniece atzīst, ka kūdra ir stādaudzētāju pamats. Ģenētiski augstvērtīga sēkla, kas uzdīgusi kūdras substrātā, ir jaunā meža pamatvērtība un Latvijas valsts un iedzīvotāju bagātība.

Stādu audzētavas "Dimzas" īpašnieks un Stādu audzētāju biedrības valdes priekšsēdētājs Andrejs Vītoliņš uzsver, ka kūdra izsenis bijusi stādu audzētāju kvalitātes garants, lai saknes būtu stingras un augi augtu kupli.

Stādu parādes ir vienīgie nozares pasākumi, kur apmeklētājiem ir garantija par to, ka piedāvājumā ir tikai Latvijā audzēti stādi. To kontrolē speciāli izveidota ētikas komisija, kas pārliecinās par stādu atbilstību biedrībā pieņemtajai definīcijai "Kas ir Latvijā audzēts stāds?".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu