Kirgizstāna: Sadursmēs uz robežas ar Tadžkistānu nogalināti vismaz 24 cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Šonedēļ notikušajās bruņotajās sadursmēs uz Kirgizstānas un Tadžikistānas robežas ir nogalināti vismaz 24 cilvēki, piektdien paziņoja Kirgizstānas amatpersonas.

"24 līķi ir ievesti medicīnas iestādēs Batkenas apgabalā", kas atrodas valsts dienvidrietumos pie Tadžikistānas robežas, teikts Kirgizstānas Veselības ministrijas paziņojumā.

Tadžikistānas un Kirgizstānas prezidenti Emomali Rahmons un Sadirs Džaparovs piektdien tikās samitā Uzbekistānā un deva rīkojumu par savu bruņoto spēku atvilkšanu no kontakta līnijas.

Starp abām valstīm pastāv domstarpības par gandrīz pusi no 970 kilometrus garās kopīgās robežas.

Sadursmes uz Kirgizstānas un Tadžikistānas robežas izcēlās trešdien un abās robežas pusēs ir bojāgājušie un ievainotie. Pēdējo mēnešu laikā līdzīgas apšaudes notikušas jau vairākas reizes, taču parasti tās tiek ātri apslāpētas.

Tomēr vienā no šādiem vardarbības uzliesmojumiem pērn tika nogalināti 50 cilvēki, un robežsadursmes gandrīz pārauga atklātā karadarbībā.

Tajā pašā laikā abas valstis ir Šanhajas Sadarbības organizācijas dalībvalstis un to teritorijās atrodas Krievijas karabāzes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu