Nokomplektēts Ekonomisko lietu tiesas tiesnešu sastāvs (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Salivanchuk Semen/Shutterstock

Pēc vairākiem konkursiem ir izdevies aizpildīt pēdējo - desmito - tiesneša vakanci Ekonomisko lietu tiesā (ELT), vēsta Tiesu administrācija.

Saeima 15. septembrī iecēla tiesneša amatā četrus jaunus tiesnešus, tostarp par ELT tiesnesi iecelts Miks Čevers, kurš ieņems desmito ELT tiesneša amatu.

Iepriekš Čevers uzkrājis darba pieredzi, strādājot par juristu Finanšu ministrijā, juristu zvērinātu advokātu birojā "Triniti", departamenta direktoru Maksātnespējas kontroles dienestā, juristu un nodaļas vadītāja vietnieku Rīgas Kurzemes rajona izpilddirekcijā.

Tagad tiesas darbību nodrošinās desmit tiesneši. Sākotnēji, kad ELT tika izveidota, to izdevās nokomplektēt deviņu tiesnešu sastāvā, bet viena vieta palika vakanta.

Kā uzsver tieslietu resors, sākot strādāt, tienesim būs iespēja piedalīties mācībās, kur tieslietu jomas profesionāļi palīdzēs sagatavoties tiesneša amata pienākumu pildīšanai, kā arī varēs celt profesionālo kvalifikāciju tālākās mācībās. Sākot darbu, alga būs 3079 eiro pirms nodokļu nomaksas, vēlāk tā palielināsies ar uzkrāto darba stāžu un profesionālās darbības novērtējumu.

Jau vēstīts, ka pērnā gada 31. martā darbību sāka ELT, kuras kompetencē ir izskatīt lietas par koruptīviem noziegumiem gan privātajā, gan publiskajā sektorā, kā arī par nodarījumiem, kas saistīti ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu