Levits ar kundzi apmeklēs karalienes Elizabetes II bēres Londonā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Latvijas prezidents Egils Levits ar kundzi Andru Leviti pirmdien, 19. septembrī, apmeklēs britu karalienes Elizabetes II bēres Londonā, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Gaidāms, ka bēres apmeklēs daudzu pasaules valstu līderi. Došanos uz bērēm jau apstiprinājis ASV prezidents Džo Baidens ar pirmo lēdiju Džilu Baidenu.

Atgādinām, ka 8. septembrī  96 gadu vecumā mūžībā tika aizsaukta Lielbritānijas karaliene Elizabete II.  Elizabete II nomira Balmoralas muižā.

Pēc karalienes došanās mūžībā par Lielbritānijas karali kļuvis viņas vecākais dēls Čārlzs III.

Šogad Platīna jubileju - 70 valdīšanas gadus - nosvinējusī Elizabete II ir otrais visilgāk valdījušais monarhs pasaulē. Viņu pārspēj tikai Francijas un Navarras karalis Luijs XIV, kurš 18.gadsimtā tronī kāpa četru gadu vecumā un kopumā pabija 72 gadus un 110 dienas.

1947.gadā Elizabete salaulājās ar Grieķijas un Dānijas princi Filipu Mauntbatenu, kurš līdz ar to kļuva par Lielbritānijas princi Filipu. Pārim piedzima četri bērni: Čārlzs, Anna, Endrū un Edvards. Elizabete II par Lielbritānijas karalieni tika kronēta 1953.gadā neilgi pēc viņas tēva, Lielbritānijas karaļa Džordža VI nāves.

2021.gada aprīlī aizsaulē aizgāja karalienes vīrs princis Filips.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu