Valdība VID piešķir 16 602 eiro lietisko pierādījumu utilizēšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valdība otrdien, 20. septembrī, nolēma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt Valsts ieņēmumu dienestam (VID) finansējumu 16 602 eiro apmērā, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar kriminālprocesa ietvaros izņemto lietisko pierādījumu utilizēšanu.

Kriminālprocesa ietvaros VID ir izņēmis lietiskos pierādījumus - narkotiskās vielas un ar tām piesārņotu ūdeni lielā apmērā, kuru nepieciešams utilizēt saskaņā ar vides aizsardzības prasībām.

Iznīcināšanai nodotās 80 metāla mucas ar gamma-butirolaktonu (GBL) piesārņotu ūdeni tiek uzglabātas un aizņem platību Rīgas brīvostas muitas kontroles punkta fiziskās kontroles hallē Uriekstes ielā un traucē muitas kontroļu veikšanai, kā arī to ilgstoša glabāšana var radīt vides piesārņojumu un papildu izdevumus.

Valsts vides dienesta ieskatā norādīto ķīmisko vielu GBL jāklasificē kā laboratoriju ķīmiskās vielas, kuras sastāv no bīstamām vielām vai satur bīstamas vielas, arī laboratoriju ķīmisko vielu maisījumi vai nederīgas organiskās ķīmiskās vielas, kuras sastāv no bīstamām vielām vai satur bīstamas vielas.

Pirms iepirkuma izsludināšanas, ņemot vērā iepirkuma priekšmeta sarežģītību, un, lai nodrošinātu GBL iznīcināšanu atbilstoši noteiktajam regulējumam vides aizsardzības jomā, tika veiktas konsultācijas ar Valsts vides dienestu. Šobrīd starp VID un SIA "Eko osta" 28.jūlijā ir noslēgts līgums par ķīmisko atkritumu iznīcināšanas pakalpojumu nodrošināšanu, saskaņā ar kuru "Eko osta" nodrošinās piesārņotā ūdens izsūknēšanu no mucām to atrašanās adresē, transportēšanu līdz iznīcināšanas vietai un iznīcināšanu. Līguma kopējā summa ir 13 720 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu