VIDEO Iedzīvotāji sūdzas par šoferiem, kuri Medemciemā klaji ignorē ceļu satiksmes noteikumus (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Medemciemā vēl joprojām daudzi šoferi ignorē ciema abos galos izvietoto 306. ceļazīmi, kas nosaka, ka kravas transportlīdzekļiem, kuru pilna masa pārsniedz 3,5 tonnas, iebraukt aizliegts, vēsta raidījums "Bez tabu".

Vietējais iedzīvotājs Juris norāda, ka noteikumus neievēro vairāku uzņēmumu šoferi – automašīnas varot atpazīt pēc to krāsojuma, logotipa.

Ignorējot ceļu satiksmes noteikumus, piemēram, no Jelgavas šosejas uz Bauskas šoseju cauri Medemciemam un Baložiem jāmēro vismaz uz pusi īsāks ceļš – tātad, klaji ignorējot noteikumus, var ietaupīt laiku un degvielu.

Vēl pagājušā gada vasarā iedzīvotāji vērsās ar iesniegumu ne tikai Valsts policijā, bet arī pie katras no Medemciemā manītajām loģistikas firmām. Atbildējis tikai viens uzņēmums.

Visi uzrunātie iedzīvotāji kā viens uzsver, ka Medemciema ielā nepieciešama aktīvāka likumsargu klātbūtne, kas palīdzētu izskaust bezkaunīgo un noteikumus ignorējošo autovadītāju klātbūtni.

Valsts policija norādīja, ka, reaģējot uz iedzīvotāju sniegto informāciju, likumsargi periodiski Medemciemā veic satiksmes uzraudzību. Pēdējā mēneša laikā Medemciema teritorijā sākti astoņi administratīvā pārkāpuma procesi, gan par ātruma pārsniegšanu, gan citiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, ir arī par braukšanu virs 3,5 tonnām, kur nav atļauts.

Iedzīvotāji gan cer, ka ceļu policija varētu veikt vairāku dienu reidu, lai šoferi tomēr gūtu mācību un beidzot ņemtu vērā ciema abos galos izvietotās ceļazīmes. Ticība, ka tas patiešām palīdzēs, vietējo prātos ir vien neliela.

Video: "Bez Tabu" sižets

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu