Okupēto Ukrainas teritoriju pseidoreferendumi par pievienošanos Krievijai notikšot jau šomēnes (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Pašpasludinātās "Luganskas tautas republika" un "Doneckas tautas republika" otrdien paziņoja, ka 23.-27.septembrī rīkos referendumu pār reģionu iekļaušanu Krievijas sastāvā.

Par to paziņoja pašpasludināto "republiku" vadoņi Leonīds Pasečņiks un Deniss Pušiļins.

Par referendumu 23.-27.septembrī paziņojusi arī Krievijas spēku okupētās Hersonas daļas okupācijas administrācija.

Arī okupētās Zaporižjas daļas okupācijas vara paziņojusi par referendumu 23.-27.septembrī.

Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks "referendumu" rīkošanu nodēvēja par naivu šantāžu.

"Naiva šantāža ar draudiem un šausmu stāstiem par "referendumiem", "mobilizāciju" no tiem, kas prot karot tikai ar bērniem un civiliedzīvotājiem. Tā izskatās bailes no sakāves," savā "Telegram" kanālā raksta Jermaks.

"Ienaidnieks baidās, primitīvi manipulē. Ukraina atrisinās Krievijas jautājumu. Apdraudējumu var novērst tikai ar spēku," viņš piebilda.

Kā pavēstījis Luhanskas apgabala kara administrācijas vadītājs Serhijs Haidajs, ja Krievija sarīkos pseidoreferendumu, tas pavērs ceļu vispārējās mobilizācijas izsludināšanai Krievijā.

"Okupanti var sarīkot viltus "referendumu", uz ātru roku kaut ko salipināt, atzīt "rezultātus". Atbilstoši šiem rezultātiem viņi visi gribēs iestāties Krievijas sastāvā," "Radio Brīvība" sacīja apgabala vadītājs.

"Un tad uz laiku okupētā Ukrainas Luhanskas apgabala deokupācija no Krievijas skatupunkta būs "tiešs uzbrukums Krievijai", un tas dos iespēju rīkot vispārējo mobilizāciju, pieteikt karu. Jo [šobrīd] ar mobilizāciju viņiem ir lielas problēmas. Savākt cilvēkus normālā skaitā viņi nespēj," skaidroja Haidajs.

Pārvaldes struktūras Krievijas okupētajos Doneckas un Luhanskas apgabalos - tā dēvētās sabiedriskās palātas - pirmdien aicināja reģionos nekavējoties rīkot referendumus par pievienošanos Krievijai.

Vienlaikus Ukrainas aizstāvji turpina pretuzbrukumu no Harkivas apgabala Luhanskas apgabalā.

Luhanskas apgabalā ir atbrīvoti vien daži ciemi, bet Haidajs uzskata, ka situācija drīzumā var mainīties.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu