Nezināmu iemeslu dēļ Putins tā arī nenāk klajā ar svarīgu paziņojumu (47)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins Foto: KONSTANTIN ZAVRAZHIN / SPUTNIK / KREMLIN POOL/EPA

Krievijas prezidents un kara noziedznieks Vladimirs Putins bija plānojis nākt klajā ar īpašu paziņojumu par "referendumiem" Krievijas okupētajās teritorijās Ukrainā. Par to iepriekš informēja Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN, atsaucoties uz vairākiem Krievijas medijiem. 

Joprojām nav zināms, ko tieši Krievijas autoritārais līderis bija plānojis teikt.

Arī Kremļa administrācijai tuvu stāvoši avoti vēstīja par Putina plāniem nākt klajā ar īpašu paziņojumu par "referendumiem" Krievijas okupētajās teritorijās un iespējamo mobilizāciju Krievijā, ziņo Krievijas neatkarīgais tiešsaistes laikraksts "The Insider".

Neviens no Krievijas propagandas televīzijas kanāliem neziņoja par Krievijas prezidenta runu vai tās atcelšanu, taču televīzijas kanāls "Moskva 24" vairākas reizes mainīja īpašā paziņojuma translācijas sākuma laiku savā kanālā video platformā "Youtube". Putina paziņojumu gaidīja arī citi mediji.

Kā vēstīja vairāki ziņapmaiņas programmas "Telegram" kanāli, žurnālistiem neizdevās sazināties ar Putina preses sekretāru Dmitriju Peskovu.

Svarīgā paziņojuma laiks tiek pārcelts uz 21. septembri, informēja Kremlis.

Jau vēstīts, ka ka pašpasludinātās "Luhanskas tautas republika" un "Doneckas tautas republika" pirmdien paziņoja, ka 23.-27.septembrī rīkos referendumu par reģionu iekļaušanu Krievijas sastāvā. Par to paziņoja pašpasludināto "republiku" vadoņi Leonīds Pasečņiks un Deniss Pušiļins.

Otrdien par šāda referenduma rīkošanu 23.-27.septembrī paziņoja arī Krievijas spēku okupētās Hersonas apgabala daļas okupācijas administrācija un okupētās Zaporižjas apgabala daļas okupācijas vara.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu