Pie Japānas premjera biroja aizdedzinājies vīrietis

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Tokijā pie Japānas premjerministra biroja trešdien aizdedzinājās vīrietis, protestējot pret noslepkavotā ekspremjera Sindzo Abes valsts bērēm, ziņoja vietējie mediji.

Telekanāls "Asahi" vēstīja, ka vīrietis pirms aizdedzināšanās paziņojis policijai, ka viņš ir pret nākamnedēļ plānoto Abes bēru ceremoniju. Policists, kurš mēģināja nodzēst liesmas, guva ievainojumus.

Ziņu aģentūra "Kyodo" un citi mediji ziņoja, ka policija tika izsaukta uz notikuma vietu ap plkst.7 (plkst.1 pēc Latvijas laika) pēc ziņām par degošu vīrieti. Pie viņa tika atrasta zīmīte, kurā viņš izteica iebildumus pret plānotajām valsts bērēm.

67 gadus vecais Abe bija visilgāk amatā pabijušais Japānas premjerministrs. Valdības vadītāja krēslā viņš atradās no 2012. līdz 2020.gadam.

Abe 8.jūlijā tika nāvējoši sašauts priekšvēlēšanu mītiņa laikā un nomira slimnīcā. Tas bija pirmais atentāts pret premjerministru vai bijušo premjerministru Japānā kopš pagājušā gadsimta trīsdesmitajiem gadiem.

Abem par godu 27.septembrī tiks rīkotas valsts bēres, tomēr valsts bēru rīkošana Japānā ir reta parādība. Saskaņā ar aptauju datiem vairāk nekā puse Japānas sabiedrības ir pret šo ceremoniju.

Ir gaidāms, ka Abes bēru ceremonija valstij izmaksās vismaz 1,7 miljardus jenu (11,9 miljonus eiro). Tā notiks Tokijas koncertu un sporta pasākumu arēnā "Budokan".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu