Ārsti no sievietes kuņģa un zarnām izņem 55 pirkstiņbaterijas (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Baterijas. Ilustratīvs attēls.
Baterijas. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Īrijā ārsti izglābuši kādas sievietes dzīvību, no viņas kuņģa un zarnām izņemot 55 pirkstiņbaterijas, kuras viņa norija, iespējams, lai apzināti nodarītu sev pāri.

66 gadus vecā sieviete tika nogādāta Dublinas slimnīcā pēc tam, kad bija norijusi tajā brīdī nezināmu daudzumu cilindrisku bateriju, vēstīts ziņojumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Irish Medical Journal”.

Pēc rentgenizmeklējuma atklājās, ka sievietes kuņģī ir vairāki desmiti bateriju. Par laimi, baterijas nebija kaitējušas sievietes iekšējiem orgāniem, kā arī nevienas baterijas struktūra nebija sākusi mainīties. Tāpēc ārsti nolēma nogaidīt un skatīties, vai baterijas no organisma neiznāks ārā dabiskā veidā. Nedēļas laikā tika izvadītas piecas baterijas, tomēr nākamajās trīs nedēļās noskaidrojās, ka lielākā daļa bateriju dabiskā ceļā no organisma izkļūt nespēj. Tajā brīdī sieviete arī sāka sūdzēties par vēdergraizēm.

Beigu beigās sievietei tika veikta laparotomija (vēdera dobuma atvēršana, pārgriežot tā priekšējo sienu), kas atklāja, ka bateriju svars bija izstiepis kuņģi līdz pat kaunuma kaulam. Ārsti kuņģi pārgrieza un no tā izņēma 46 AA un AAA baterijas. Vēl četras baterijas, kas atradās sievietes zarnās, tika izvadītas caur ānusu. Sieviete ātri vien atveseļojās un par spīti tam, ka bateriju viņā vairs nebija, atguva enerģiju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu