Partiju reitingi: topa augšgalā JV, NA un Apvienotais saraksts (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Notiek partijas "Vienotība" kongress "Stiprāku mūsu Latviju!"
Notiek partijas "Vienotība" kongress "Stiprāku mūsu Latviju!" Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunākie partiju reitingi, kuri apkopoti par periodu no 15. līdz 20. septembrim, rāda, ka vislielākais atbalsts ir partijai “Jaunā Vienotība”, pēc tam tai seko "Nacionālā apvienība", bet trešajā vietā ierindojusies partija  “Apvienotais saraksts”, trešdien, 21. septembrī, informē ReTV Ziņu dienests.

ReTV Ziņu dienests uzsver, ka datus par partiju reitingiem veikusi kompānija “Factum Group”. Izlases lielums bija 2162 Latvijas pilsoņi, kas piedalās vēlēšanās. Ja vēlēšanas notiktu aptaujas periodā, piedalītos 51,3% balsstiesīgo pilsoņu.

Partija “Jaunā Vienotība” reitingā saņēmusi 22,6%, otrajā vietā ir Nacionālā apvienība ar 9,3%, bet trijnieku noslēdz partija "Apvienotais saraksts", kurai ir 9%.

Kā teikts paziņojumā par reitingiem - "Vienotība" piedzīvojusi neliels popularitātes kāpums, bet Nacionālajai apvienībai, tieši tāpat kā pirms divām nedēļām, ir kritums par gandrīz vienu procentpunktu. Savukārt "Apvienotais saraksts" pirmo reizi kopš mērījumu veikšanas piedzīvojis nelielu, bet tomēr kritumu.

Ceturtajā vietā ir “Progresīvie” ar 8,8 punktiem. Kā norādīja ReTV - šis politiskais spēks septembra vidū piedzīvojis lielāko reitinga kāpumu - par 1,5 procentpunktiem.

Piektajā vietā “Saskaņa” ar 8%, taču piedzīvots lielākais kritums no visām 19 partijām - par vienu procentpunktu.

Sestie “Zaļo un zemnieku savienība” – 7% un kritums par pusprocentpunktu. Turpina kristies “Attīstībai/Par!” reitings - šoreiz tas ir 6,3 % un popularitātes mazināšanās par 0,6 procentpunktiem. Astotajā vietā ir “Stabilitātei!” - tai 6.2%, un piecu procentu barjeru knapi pārvar “Latvija Pirmajā vietā”, sasniedzot tieši 5%.

Ja 14.Saeimas vēlēšanas notiktu šodien, tad parlamentā tiktu deviņas partijas.

Aiz šīs strīpas ar 4.8% ir “Latvijas Krievu savienība”, 11.vietā ir “Konservatīvie” ar 4.6%. Tālāk seko “Katram un Katrai” ar 4%, kas gan piedzīvojusi 0,7 procentpunktu kāpumu. Pēc šiem politiskajiem spēkiem seko tādi, kuri turas ap 1%.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu