«Meduza»: Krievijas armijā grasās iesaukt līdz 1,2 miljoniem cilvēku (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievu vīrieši Gruzijas un Krievijas robežšķērsošanas punktā Verkhny Lars šā gada 23.septembrī
Krievu vīrieši Gruzijas un Krievijas robežšķērsošanas punktā Verkhny Lars šā gada 23.septembrī Foto: AP/Scanpix

„Daļējās mobilizācijas” ietvaros Krievijā armijā gatavojas iesaukt 1,2 miljonus cilvēku. To interneta portālam „Meduza” pastāstījis kāds avots, kas ir cieši saistīts ar vienu no federālajām ministrijām. Vienlaikus kāds cits Maskavas vadībai tuvs „Meduza” sarunu biedrs sacījis, ka galvaspilsētā plānots mobilizēt līdz 16 000 cilvēku.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu 21. septembrī pēc mobilizācijas izsludināšanas sacīja, ka armijā grasās iesaukt 300 000 rezervistu.

Mobilizējamo cilvēku skaits norādīts Krievijas prezidenta Vladimira Putina attiecīgā dekrēta septītajā rindkopā. Šī informācija ir konfidenciāla.

"Novaya Gazeta. Eiropa” 22. septembrī, atsaucoties uz avotu prezidenta administrācijā, ziņoja, ka septītā rindkopa attiecas uz līdz pat viena miljona cilvēku iesaukšanu. Prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs šo informāciju nosauca par nepatiesu.

Peskovs iepriekš sacīja, ka septītajā rindkopā norādīts mobilizējamo cilvēku skaits, taču viņš neprecizēja, tieši par kādu skaitu ir runa. Kremļa runasvīrs atsaucās uz Šoigu vārdiem: „Vienīgais, ko varu teikt, ir tas, ka Sergejs Šoigu savā intervijā teica: 300 tūkstoši cilvēku. Šeit mēs runājam par cilvēku skaitu līdz 300 tūkstošiem”.

Foto: Krievi pamet valsti

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu