Selfijs ar Budu un kokteilis debesskrāpī: 10 lietas, kas jāizdara Bangkokā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Noslēpumiem pārbagātā Bangkoka ir viens no galamērķiem, ko noteikti vajadzētu ieplānot, dodoties ceļojumā uz Taizemi. Šo neparasto pilsētu ir iespējams iepazīt ne tikai no stereotipiskās tūristiem redzamās puses, bet arī no daudz neparastākiem skatu leņķiem. Lasi tālāk un uzzini, no kurienes paveras labākie skati uz pilsētu, kādas ir pašu taizemiešu iecienītākās izklaides vietas, kur doties iepirkties, kur sekot līdzi boksa kaislībām, kur gardi paēst un kā iespējams pāris stundu laikā kājām apstaigāt visu Taizemi.

Sadarbībā ar “Novatours” uzskaitīsim TOP 10 piedzīvojumus, ko izbaudīt Taizemes krāšņajā galvaspilsētā Bangkokā.

Iečekoties Bangkokas "zelta trīsstūri"

Ja kāds nolemtu sastādīt tipiska Bangkokas tūrista klišejiskāko fotogrāfiju reitingu, TOP3 noteikti iekļūtu selfijs ar Lielās pils sargu, kadrs ar “Wat Pho” guļošo Budu un no “Wat Arun” virsotnes iemūžināta pilsētas panorāma. Neatkarīgi no tā, vai tu vēlies vai nevēlies uzņemt līdzīgas fotogrāfijas, visas trīs Taizemes galvaspilsētas populārākās apskates vietas noteikti ir apmeklēšanas vērtas. Lai gan visi pieminētie apskates objekti atrodas tiešā redzamības zonā viens no otra, to apskatei noteikti jāieplāno visa diena.

Padoms: “Wat Pho” templis tiek uzskatīts par pasaulslavenās tajiešu masāžas šūpuli. Kaut gan kopumā procedūras šeit ir nedaudz dārgākas nekā vidēji pilsētā, taču varēsi nešaubīties par to autentiskumu.

Iekarot "Zelta kalnu"

“Wat Saket” templis jeb "Zelta kalns" ir viens no gleznainākajiem un apgarotākajiem Bangkokas pieturpunktiem. Kaut gan tas atrodas pilsētas centrā, taču atšķirībā no Lielās pils vai “Wat Arun” šeit nekad nav tūristu pūļu. No skatu laukuma tempļa virsotnē paveras brīnišķīgs skats uz pilsētu, bet, lai to izbaudītu, ir jāuzkāpj sniegbalta “kalna” galā, tāpēc labāk tempļa apmeklējumu ieplānot agri no rīta, kad vēl nav pārāk karsts.

Padoms: Netālu no tempļa kursē t.s. upes taksometri – regulāri motorlaivu reisi, kas ļauj ātri un lēti nokļūt Bangkokas biznesa kvartālā.

Iepazīt Bangkokas ūdensceļus

Visu Bangkoku caurvij upes un kanāli, tāpēc ūdens transports pilsētā ir attīstīts ne sliktāk kā sauszemes transports. To labprāt izmanto vietējie iedzīvotāji, un arī tev vajadzētu sekot viņu piemēram. Šādi varēsi ne tikai izvairīties no satiksmes sastrēgumiem, krietni ietaupot savu laiku, bet arī par lētu naudu apskatīt pilsētu no neierasta leņķa, ietaupot arī naudu, ko tūristi parasti neapdomīgi tērē par “kanālu ekskursijām”.

Ar ūdens taksometru no Bangkokas vecpilsētas līdz tirdzniecības centriem pilsētas biznesa daļā var nokļūt krietni ātrāk nekā ar parasto taksometru. Pa “Chao Phraya” upi var ērti sasniegt “Wat Pho”, “Grand Palace” (piestātne Nr. 8 “Tha Tien”) un “Wat Arun” templi (prāmis uz upes otru krastu kursē no tās pašas piestātnes Nr. 8). Ja laiks atļauj un ir vēlme apskatīt tūristu acīm slēpto Bangkoku, iesēdies kuģītī (vairāk informācijas šeit) un dodies augšup pa “Chao Phraya” upi ziemeļu virzienā. Izkāpjot jebkurā piestātnē, kas seko pēc Nr. 24, piemēram, “Koh Kret”, būs sajūta, ka esi nonācis pagātnē vēl pirms Bangkokas ekonomiskā uzplaukuma.

Bangkokas apkaimē ir arī vairāki fotogēniski "peldošie tirdziņi", kuros preces stendu vietā ir izkārtotas uz laivām. Slavenākie un lielākie no tiem ir “Talin Chan” (atvērts nedēļas nogalēs) un “Damnoen Saduak” (atvērts katru dienu).

Atsvaidzināt savu garderobi

Iepirkšanās faniem Bangkoka, protams, nav tik populārs galamērķis kā Milāna vai Londona, taču ir vērts likt aiz auss, ka vasaras apģērbi šeit ir lēti un to sortiments diezgan plašs. Dārgos zīmolus labāk meklēt tirdzniecības centros “Siam Paragon” (šeit ir arī labs okeanārijs) un “Gaysorn Willage”, demokrātiskākus - “Central World” un “MBK Center”. Tajā pašā rajonā atrodas arī tirdzniecības centrs “Platinum”, kuru būs interesanti apmeklēt kaut vai tādēļ, lai palūkotos uz Taizemes dāmām viņu dabiskajā vidē un uzzinātu, kādas modes tendences ir iecienījušas Āzijas sievietes.

Ja vēlies iegādāties apģērbus un suvenīrus par īpaši izdevīgām cenām, darba dienās jādodas uz “Khaosan Road” un “Soi Rambuttri” iepirkšanās ielām, bet brīvdienās – uz milzīgo “Chatuchak” tirgū, kur par 100-200 eiro varēsi atjaunot kaut visu savu vasaras garderobi.

Interesanti: Iespējams, eksotiskākais Taizemes tirgus atrodas uz dzelzceļa sliežu ceļa “Mae Klong” stacijā. Tas būtu visparastākais pārtikas preču tirgus, ja vien tieši gar tirdzniecības būdiņām nekursētu vilciens - tirgotāji noņem preces no sliedēm vien pāris sekundes pirms dunošas dīzeļlokomotīves parādīšanās.

Izstaigāt visu Taizemi

Ja tava Taizemes ceļojuma plāni ir vairāk saistīti ar atpūtu pludmalē nevis aktīvu ceļošanu, un Bangkokā plānots apmesties, tikai atpūšoties pēc lidojuma, nepažēlo pusi dienas, lai apmeklētu “Ancient Siam” miniatūru parku. Šeit 320 hektāru platībā ir izstādītas visu Taizemes nozīmīgo tempļu un arhitektūras brīnumu (gan esošo, gan nebūtībā zudušo) kopijas. Parka teritorijas aprises kopē Taizemes kontūru, un visu miniatūru atrašanās vieta atbilst to reālajām lokācijas vietām kartē.

Doties garšu ceļojumā

Bangkoka ir lielisks gastronomisko ekskursiju galamērķis, turklāt ne tikai taizemiešu virtuves cienītājiem. Taizemes ēdienus galvaspilsētā var nogaršot burtiski uz katra stūra. Šajā ziņā iesācējiem nereti ir grūti pārkāpt ierastajiem standartiem, lai mielotos ar labumiem ielas ēstuvē, kuras piedāvājums šķietami neatbilst nekādām sanitārajām normām. Lūk, divi padomi: pirmkārt, nebaidies no ielas pārtikas, otrkārt, izvēlies iestādi, ņemot vērā pie tās stāvošo taizemiešu, nevis tūristu skaitu.

Papildus tajiešu virtuvei Bangkokā plašā klāstā pieejami arī indiešu un ķīniešu virtuves tradicionālie labumi. Indijas ēdienus ir vērts nobaudīt, piemēram, restorānā “Rang Mahal” vai dārgajā un izsmalcinātajā “Gaggan Anand”. Ķīniešu gardumus vislabāk meklēt kādā no ķīniešu kvartāliem, piemēram, “Siang Ping Loh”, kur gatavo izcilu Pekinas pīli, ko zinātāji slavē kā labāko 100 km rādiusā.

Garšu piedzīvojumu meklētāji Bangkokā atradīs daudz izaicinājumu, kā haizivju spuras un putnu ligzdas ķīniešu kvartālā vai grauzdēti kukaiņi un zirnekļi, kas vakaros nopērkami “Khao San” ieliņas apkaimē.

Pabarot varānu

“Lumpini” parks ir Bangkokas analogs Ņujorkas Centrālparkam - zaļo oāzi ar koptiem zālieniem, ziedošām orhidejām un mākslīgiem dīķiem no visām pusēm ieskauj pilsētas biznesa daļas debesskrāpji. Ieplāno parka apmeklējumu no pulksten 17 līdz 17.30, lai varētu vērot publisko vingrošanas nodarbību, kas pulcē visu vecumu taizemiešus. Ja paveiksies, varēsi vērot arī balles dejas un tradicionālās tajiešu dejas jauniešu izpildījumā.

Padoms: Dodoties uz “Lumpini”, paķer līdzi maizi, lai pabarotu dīķos mītošās karpas un varānus.

Noķert asas izjūtas boksa mačā

Pat ja neesi dūru vicināšanas cienītājs, taizemiešu boksa mača apmeklējums Bangkokā būs patiesi neaizmirstama pieredze. Fakts ir tāds, ka Taizemē ir aizliegtas azartspēles. Un, lai gan taizemieši slepus mēdz ignorēt šo aizliegumu, legāli ļauties azartspēļu vilinājumam viņi var tikai dažās vietās, piemēram, galvaspilsētas boksa stadionos. Likmes šeit tiek veiktas, izmantojot žestu valodu, līdzīgi kā biržā. Interpretējot zīmes, bukmeikeri mēdz kļūdīties, tāpēc reizēm aizraujošākās cīņas ir vērojamas ārpus boksa arēnas robežām. Ārzemniekiem biļetes nav lētas – to cena svārstās no 1000 līdz 2000 batiem (30-60 USD), taču neparastā pieredze, iespējams, ir tā vērta.

Padoms: No diviem Bangkokas stadioniem – “Rajadamnern ” un “Lumpini” - labāk izvēlēties otro, kas 2014. gada februārī pārcēlās uz jaunu, modernu ēku. Cīņas “Lumpini” stadionā notiek otrdienās, piektdienās un sestdienās.

Iedzert kokteili uz debesskrāpja jumta

Kā jebkuru metropoli, arī Bangkoku ir ļoti interesanti aplūkot no putna lidojuma Par laimi, pilsētā ir gana daudz debesskrāpju ar izcilām skatu platformām. Lūk, trīs kokteiļbāri, no kuru augstumiem paveras pasakaini skati uz pilsētu: “Roof Top Bar”, kas atrodas “Baiyoke Sky” torņa 83. stāvā, “Moon Bar” viesnīcas “Banyan Tree” 61. stāvā un “Sky Bar” viesnīcas “Lebua” 63. stāvā, kur, starp citu, tika filmēta populārā komēdija “Paģiras 2: no Vegasas līdz Bangkokai”.

Padoms: Skatu platformu apmeklējumu ieteicams ieplānot uz saulrieta laiku – tie Bangkokā mēdz būt īpaši krāšņi. Saulei norietot, varēsi izbaudīt neaizmirstamu skatu uz gaismās mirdzošo pilsētu, kas padevīgi guļ tev pie kājām.

Ielūkoties neona lukturu rajonā

Ja vēlies savām acīm skatīt Bangkokas “naktstauriņu” parādi vai pat izbaudīt masāžu, par kuru Taizemes klosteru mūki pat neuzdrošinās domāt, pēc pulksten deviņiem vakarā dodies uz “Soi Cowboy” vai “Patpong” rajonu.

Tiesa gan, dodoties uz nakts izklaides vietām, nedrīkst zaudēt modrību, jo te mēdz uzdarboties zagļi un blēži. Ja nemeklē pikantus piedzīvojumus, vari pavadīt interesantu vakaru “Khaosan Road” apkaimē, kur ir daudz kafejnīcu un naktsklubu ar dzīvo mūziku, kas ir atvērti līdz pat vēlai naktij.

Laiks nocelt no plaukta čemodānu, jo arī rudenī ir iespējams izbaudīt saulainu un siltu atvaļinājumu! 

Raksts tapis sadarbībā ar Novatours.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu