Raidījums: Salaspilī nebrīdinot likvidē skolēnu autobusus. Bērniem jāmēro bīstams ceļš gar šoseju

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Trīs bērnu māmiņa Inga Salaspils nomalē dzīvo desmito gadu. Divi no viņas bērniem jau apmeklē skolu un līdz šim pašvaldības skolēnu autobuss katru rītu un pēcpusdienu ieripoja ciemata teritorijā, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Šogad skolēnu autobusu izmantotu 15 ciemata bērni, tomēr Salaspils dome, neapspriežoties ar iedzīvotājiem, likvidējusi skolēnu autobusu. Nu bērniem jādodas uz sabiedriskā transporta pieturu. Ceļš līdz tai nav tāls, taču gana bīstams. Bērniem jāsoļo gar līkumota ceļa malu, kur nav ne apgaismojuma, ne trotuāra. Ceļa nomale nav paredzēta gājējiem.

Salaspils dome gan šo faktoru ignorē un, ja vecāki uzskata ceļu par bīstamu, aicina vecākus pavadīt savas atvases līdz tuvākajai sabiedriskā transporta pieturvietai.

Par izmaiņām vecāki uzzinājuši dažas dienas pirms skolas sākuma. Inga stāsta, ka šā ciemata iedzīvotāji neapdraud bērnus un neļauj viņiem doties gar ceļa malu līdz tuvākajai pieturai. Tā vietā nu vecāki kooperējas, lai bērnus skolā nogādātu saviem spēkiem.

Ar problēmām saskaras visa Salaspils novada vecāki. Santa dzīvo Salenieku ciematā, līdz šim skolēnu autobuss no Eiropas nozīmes šosejas E22 (Rīga-Daugavpils) nogriezās, lai bērnus pievestu par 500 metriem tuvāk ciematam. Nu skolēniem, kuriem piespiedu kārtā jāizmanto sabiedriskais transports, kājām gar šosejas malu jādodas uz pieturvietu.

Santa norāda, ka lielākās bažas par bērnu drošību ir pēcpusdienā, kad autobuss bērnus izlaiž šosejas otrā pusē. Pa šoseju ir intensīva satiksme, to izmanto daudzi kravas automašīnu vadītāji. Pieturvietas atrodas netālu no nepārskatāma līkuma, kur bērniem šoseja jāšķērso. Vecāki uzskata, ka šāds risinājums ir bērniem bīstams un tiek apdraudēta viņu veselība un dzīvība.

Salaspils domē atklāj, ka ideja par skolēnu autobusu likvidēšanu esot bijusi jau  pirms vairākiem gadiem. Covid-19 pandēmija plānus atlikusi, un nu vien dažas dienas pirms skolas sākuma paziņots par skolēnu autobusu likvidēšanu.

Video: "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu