VIDEO Latviešu šoferis ar Baltkrievijas diplomāta "Audi" izraisa avāriju un aizbēg (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Kāds vīrietis vārdā Dainis ar automašīnu brauca pa Rīgas centru un, tuvojoties degvielas uzpildes stacijai, sajuta spēcīgu triecienu, vēsta radījums "Bez tabu".

Abi transportlīdzekļi apstājās, nepazīstamais šoferis, kas bija uztriecies Dainim, sācis viņu mācīt, kā braukt.

"Un tad jau sākās konfliktsituācija. Redzams, ka cilvēks nebija ieinteresēts konfliktu risināt, bet tieši otrādi – eskalēt. Un tad bija tas moments, kad teicu, ka zvanīšu policijai, lai ziņotu par notikušo. Tajā brīdī, kad pieliku telefonu pie auss, skatos, ka viņš iekāpj automašīnā un pamet notikuma vietu. Protams, pirmajā brīdī tāds neliels šoks par to, jo – kā tā var," stāsta Dainis.

Dainis ielēca automašīnā un pēc pārdesmit metriem tomēr piefiksēja avārijā iesaistītās automašīnas numura zīmi. Uzreiz bija redzams, ka tai varētu būt saistība ar diplomātiem. Cietušais sekošanu pārtrauca un par sadursmi ziņoja policijai.

Likumsargi šoreiz ir lakoniski, norādot, ka vēl joprojām turpinās baltā "Audi" meklēšana. Aplūkojot interneta dzīlēs publicētas fotogrāfijas un izpētot citu informāciju, noprotams, ka konkrētais "Audi" ir no Baltkrievijas diplomātu autoparka.

Pēc demonstrācijām un protestiem, kas sekoja pēc apšaubāmām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām, Latvija izraidīja vairākus diplomātus, un tagad kaimiņvalsts vēstniecība Rīgā, Jēzusbaznīcas ielā, ir pamesta. Tiesa gan, Daugavpilī izveidots Baltkrievijas Republikas ģenerālkonsulāts.

Ārlietu ministrija norādīja, ka par konkrēto transportlīdzekli Ārlietu ministrija ir saņēmusi pieprasījumu no Valsts policijas, bet Ārlietu ministrijai nav informācijas par to, jo tas nav reģistrēts Latvijas Republikā, kā arī Ārlietu ministrijai nav zināms, kurā valstī tas  varētu būt reģistrēts.

Ministrija vēl norāda, ka saskaņā ar Vīnes konvenciju diplomātiskās vai konsulārās pārstāvniecības automašīnu vadītājiem ir pienākums cienīt uzņemošās valsts likumus un noteikumus, tostarp arī ceļu satiksmes noteikumus. Tiesa gan, Baltkrievija arī pirms Aleksandra Lukašenko diktatūras jaunā cēliena ignorējusi vairākus Vīnes konvencijas pantus.

Dainis atvieglojumā nopūšas, ka šoreiz cietuši tikai dzelži. KASKO apdrošināšana segšot remontu. Tomēr raizes par piedalīšanos ceļu satiksmē nu kļuvušas lielākas.

Septembra pirmajās divās nedēļās Latvijā konstatēti vairāki desmiti gadījumu, kad Latvijā uz koplietošanas ceļiem parādījās vairāki transportlīdzekļi ar aizdomīgām, dažos gadījumos – arī viltotām ārvalstu numura zīmēm.

Video: "Bez tabu" sižets

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu