VIDEO ⟩ Kā Latvijā restaurē "Horch" un "Mercedes-Benz" šedevrus?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ātruma cilts

Jaunākā raidījuma "Ātruma cilts" sērija veltīta antīko auto restaurācijas lielmeistaram Andrejam Rodem un viņa darbnīcā atjaunotajiem vēsturiskajiem spēkratiem, tajā skaitā 20. un 30. gadu "Horch" un "Mercedes-Benz".

Antīko automašīnu restaurācija ir Andreja Rodes aicinājums jau 31 gadu. Pie sava pirmā "Horch" meistars ticis augstskolas laikā, 1975. gadā, kad sasolījis vecākiem, ka ar šo divvietīgo-trīsvietīgo auto varēs braukt visa ģimene.

Šis spēkrats arī bijis sākums Andreja ceļam auto restaurācijā un Antīko automobiļu klubā, kur viņš ieguvis nepieciešamās zināšanas.

Tāpat Andrejs bijis tik enerģiski iesaistīts Rīgas Motormuzeja tapšanā, ka uz tā atklāšanu saslimis no pārstrādāšanās. Viņa galvenais uzdevums 1987. gadā bija  eksponātu sagādāšana tukšajai izstāžu zālei, vēlāk arī fonda glabāšana un muzeja vadīšana. Muzeja lepnums – "Horch" – pavēra Andrejam iespēju attīstīt savu darbnīcu un 1995. gadā vienā vakarā iegūt divas balvas izstādē Vācijā, iemantojot vācu kolēģu cieņu un ilggadēju sadarbību.

Foto: Ātruma cilts

Andreja Rodes restaurētie spēkrati šobrīd apskatāmi Rīgas Motormuzeja izstādē "Darba augļi 2", piemēram, 1926. gada auto, kas savulaik kolhozā vilcis kuļmašīnu, un 1936. gada Mercedes-Benz. Kā Andrejs ticis pie šādām pērlēm un kā iespējams pierunāt īpašniekus šķirties no viņu iemīļotajām mašīnām, noskaidrosim jaunākajā raidījuma sērijā.

Šajā "Ātruma cilts" sezonā Pauls Timrots un raidījuma komanda turpina meklēt ātrumu, piedzīvojumus un interesantus sarunu biedrus. "Ātruma cilts" katru ceturtdienu skatāma arī LMT Viedtelevīzijā un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties "Twitter" sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Video: "Ātruma cilts" sižets

Embed kods:

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu