Draugi – esam to paveikuši! Beidzot uz nākamajiem četriem gadiem varam uz šo visu vairs dramatiski neiespringt un vienkārši baudīt izrādi. Protams, tad, ja ziemas energokrīzes dēļ šis nebūs līdz šim īsākais Saeimas sasaukums. Jā – viņi jau nekādi nebūs vainīgi pie nesamaksājamajiem rēķiniem, bet neviena cita, ko vainot parastajam mirstīgajam nebūs.

Lai vai kā, vēlēšanas noslēgušās. Pēdējās divdesmitgades laikā, vēlētāju aktivitāte beidzot nevis palēnām turpinājusi kristies, bet gan paaugstinājusies – par parlamentu nobalsojuši vairāk, nekā 59 % vēlētāju. Kas principā nozīmē, ka vairāk, nekā divām piektdaļām Latvijas iedzīvotāju joprojām ir pie kājas, kas notiek ar mūsu valsti. Var jau mēģināt attaisnoties ar visādiem: “Mana balss neko nemainītu, visi zog, viss ir slikti”. Nē – jums vienkārši Latvija ir pie vienas vietas.

Vēlētāju aktivitāte visnotaļ skaisti iezīmē arī to, cik lieliski darbojas piektās kolonnas tiražētais Latvijas, kā neizdevušās valsts naratīvs. Gadu gaitā tas pamatīgi potēts un alternatīvi apdāvinātā nācijas daļa tik tiešām vēlēšanu dienā paliek mājās, kā nabaga sērdienīši, kuru balss tāpat neko nemainītu. Un tad šīs nesaņemtās balsis procentuāli sadala arī visas mazās Krievijas draugu partijas.

Ja pat karš Ukrainā un armijas vecuma impērisma fanu strauja ieplūšana Krievijas kaimiņvalstīs nespēj mūs pienācīgi mobilizēt ar savu balsi iestāties pret partijām, kuras to atbalsta, tad, šķiet, to nespēs nekas. Protams, aroganti, bet kaut kādā mērā pat šķiet – ja cilvēks dodas balsot par stulbeņiem, varbūt tad labāk lai tiešām paliek mājās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X