ISW: Putins mēģina novelt vainu par neveiksmēm Harkivas apgabalā (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas prezidents Vladimirs Putins cenšas novelt vainu par Krievijas karaspēka nesenajām un nākotnes neveiksmēm Harkivas apgabalā, veicot kadru nomaiņu Aizsardzības ministrijā, uzskata ASV Karas studiju institūta (ISW) analītiķi.

Aizsardzības ministrijas Rietumu kara apgabalā nule iecelts jauns komandieris - ģenerālleitnants Romans Berdņikovs šajā amatā nomainījis Aleksandru Žuravļovu.

Kā norāda ASV domnīca, Rietumu kara apgabala apakšvienības pēdējo mēnešu laikā darbojās Harkivas apgabala ziemeļaustrumos, tomēr tām izteikta komandiera nav bijis.

Žuravļovs nav bijis redzams jau kādu laiku, bet Putins divu nedēļu laikā nomainījis divu "karaspēka rietumu grupējuma" komandierus.

Putins, iespējams, cenšas novirzīt naidu, kas radies līdz ar augošajiem zaudējumiem Harkivas apgabalā un Limanā, ieceļot jaunu militārpersonu vadošā amatā Rietumu kara apgabalā.

Tas arī var būt mēģinājums mēģinājums pasargāt Centrālā kara apgabala komandieri Aleksandru Lapinu no kritikas par nesenajām neveiksmēm Limanā.

Putins var mēģināt novelt vainu uz Berdņikovu par Krievijas nākotnes neveiksmēm Harkivas un, iespējams, arī Luhanskas apgabalā, pieļauj ISW analītiķi.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu