Pentagons: Ukraina ir ceļā uz stratēģisko mērķu sasniegšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ukraina ir ceļā uz stratēģisko mērķu sasniegšanu, izvēršot pretuzbrukumus Harkivas, Donbasa un Hersonas virzienos, ASV Stratēģisko un starptautisko studiju centra (CSIS) organizēto diskusiju gaitā atzina ASV aizsardzības ministra vietniece starptautiskās drošības jautājumos Selesta Volandere.

"Ko mēs novērojam šobrīd? Pirmkārt satriecoši panākumi frontes priekšējās līnijās, kā arī Ukrainas spēku būtiski stratēģiski panākumi Doneckas un Luhanskas apgabalos, arī nule notikusī kontroles atjaunošana Limanas pilsētā," Vašingtonā bāzētās domnīcas diskusijās sacīja amatpersona.

"Limanas atkarošana "būtiski ietekmēs Krievijas spējas pārvietot un apgādāt savus spēkus pirmajās līnijās".

"[Tāpat arī] Ukrainas mērķis - Hersonas apgabalā atspiest Krievijas karaspēku uz Dņepras kreiso krastu. Un Krievijai tas būs būtisks zaudējums, jo tas vēl vairāk attālinās to no centieniem sagrābt Odesu, par ko tā bija paziņojusi iepriekš. Bet Ukrainai tas nodrošina labākas aizsardzības pozīcijas, lai mazinātu sīvu kauju intensitāti ziemā," skaidroja Volandere.

"Šobrīd Ukraina, kā šķiet, ir ceļā uz šo stratēģisko mērķu sasniegšanu. Bet tam ir nepieciešama, gribu to uzsvērt, militārās palīdzības turpināšana no ASV un starptautiskās sabiedrības puses," norādīja Pentagona amatpersona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu