VIDEO Uz Krievijas-Igaunijas robežām Pleskavas apgabalā veidojas gari sastrēgumi (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ukrainas kara bēgļi jau vairākas dienas garos sastrēgumos gaida iebraukšanu Igaunijā Pečoru robežpunktā, vēsta laikraksts "Postimees".

Kā stāsta kāda ukraiņu sieviete, kura gaida robežpunktā, - dienas laikā viņa nav pavirzījusies uz priekšu vispār. "Tie, kuri stāv tuvāk robežpunktam, stāsta, ka viena grupa ir palaista tālāk, bet no esošā sastrēguma kustība uz priekšu nenotiek."

Sieviete stāsta, ka mašīnās gaida daudz bērnu, bet neviens nekādu informāciju nesniedz.

Partijas "Jabloko" Pleskavas reģionālās nodaļas priekšsēdētājs Levs Šlosbergs norādīja, ka sastrēguma veidošanās iemesli nav zināmi. "Problēma ir milzīga un skar visu piecus kontrolpunktus uz Pleskavas apgabala robežas ar Latviju un Igauniju."

Uz katra no šiem robežpunktiem rindā gaida simtiem cilvēku, tajā skaitā pensionāri un bērni. Tāpat gaidīšana sastrēgumā var sasniegt līdz pat septiņām dienām.

Video:

Tiek vākti naudas līdzekļi uz robežas iestrēgušajiem bēgļiem, savukārt brīvprātīgie izvadā cilvēkiem pārtiku un siltāku apģērbu. Uz "Šumilkino" robežpunktu dodas palīdzība gan no Igaunijas, gan Krievijas puses.

Pagājušajā nedēļā radās sastrēgumi uz Pleskavas apgabala robežpunktiem - daļēji mobilizācijas dēļ, daļēji kara bēgļu skaita palielinājuma dēļ. Tiesa, robežkontrole aizņem ilgu laiku un sākotnēji cilvēkiem bija jāgaida aptuveni divas dienas bez pārtikas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu