Video Silta tēja un zupa pēc dienām ilgas nīkšanas Krievijas pusē: lūdz palīdzēt bēgļiem, kas šķērsojuši Latvijas robežu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Lai Ukrainas bēgļi, kas cauri Krievijai nonāk Latvijā, varētu sasildīties un ko uzēst robežkontroles punktā "Grebņeva", aicina ziedot šķīstošo kafiju un pārtiku, kuras gatavošanai nav vajadzīgs nekas vairāk par karstu ūdeni, vēsta Panorāma.

Pēc brīvprātīgo iesaistes bēgļi, kuri dienām ilgi pavadījuši vējā un lietū un ir pratināti Krievijas robežkontroles punktā, pārnākot Latvijas pusē, saņem vismaz sausas drēbes un siltu tēju. Biedrība "Tavi draugi" darbojas robežpunktā un aicina atbalstīt šos cilvēkus.

Vislabākais ziedojums ir ēdiens un dzēriens, ko iespējams pagatavot, vienkārši to aplejot ar karstu ūdeni. Tā ir vienīgā lieta, kas pieejama uz robežas.

Ziedojumus var nogādāt Rīgā, Ventspils ielā 50, kur brīvprātīgie katru dienu veido pakas un tās nogādā tieši uz robežu.

Šo pašu tematu trešdien apskatīja "TV3 Ziņas". Raidījums vēsta, ka krievu robežsargi pēdējās nedēļas apzināti bremzē cilvēku ielaišanu Latvijā, liekot uz robežas nīkt piecas un vairāk dienas.

Daudzi ukraiņi aktīvāk bēgt no mājām sākuši tieši pēc krievu organizētajiem pseidoreferendumiem.

“Ja atteicies balsot, to atzīmēja un solīja atnākt aptaujāt vēlāk. Ja nobalsoji “par”, uzreiz izsniedza Krievijas pasi un izziņu par mobilizāciju. Izlēmām aizbraukt tādēļ, ka arī pie mums izsludināja mobilizāciju un sāka lasīt prom puišus. Izlēmām aizbraukt, jo negribam karot pret savējiem, pret atbrīvotajiem,” atklāj ukrainis Artjoms.

Saskaņā ar pašu ukraiņu stāstīto, Krievijas pusē dienām ilgi rindā sēž līdz pat 1000 cilvēku. Tas nozīmē, ka tīri cilvēciska palīdzība un atbalsts pēc mokošās robežas šķērsošanas būs nepieciešams arī turpmāk.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu