Austrija un Ungārija palīdzēs Serbijai cīņā ar nelegālo imigrāciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ALESSANDRO SERRANO

Ņemot vērā nelegālās migrācijas eksploziju, kas vērojama pēdējo mēnešu laikā, Austrija un Ungārija sniegs atbalsu Belgradai, lai apturētu nelegālo imigrantu plūsmu pār Serbijas dienvidu robežu, ceturtdien paziņojis Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Sījārto.

Pēc triju valstu delegāciju sarunām Belgradā viņš pavēstīja, ka Ungārija un Austrija nosūtīs Serbijai gan nepieciešamo aprīkojumu, gan personālu, kas nepieciešams, lai uzlabotu tās robežas apsardzību ar Ziemeļmaķedoniju.

"Mūsu kopīgajās interesēs ir pabīdīt aizsardzības līniju uz dienvidiem, un tāpēc mēs vienojāmies par spēku apvienošanu," serbu mediji citē Sījārto teikto. "Notikusi migrantu skaita eksplozija, un to patiesi var salīdzināt ar 2015.gadu," kad Eiropas Savienībā (ES) ieradās vairāk nekā miljons nelegālo imigrantu.

Austrijas, Serbijas un Ungārijas līderi jau tikās nedēļas sākumā un vienojās par kopīgas stratēģijas izstrādi nelegālās imigrācijas apkarošanai.

Nelegālie imigranti no Āzijas, Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem, kuriem no Turcijas izdodas nokļūt Grieķijā, mēģina tālāk virzīties pa tā dēvēto Balkānu maršrutu caur Ziemeļmaķedoniju un Serbiju, lai iekļūtu ES pār Horvātijas vai Ungārijas robežu.

Lai apturētu nelegālo imigrantu plūsmu, Ungārija 2016.gadā uz robežas ar Serbiju uzcēla dzeloņstiepļu žogu. Tagad nelegālie imigranti Ungārijas robežas šķērsošanai meklē cilvēku kontrabandistu pakalpojumus.

Serbija trešdien paziņoja par vairāku kontrabandistu aizturēšanu pierobežā.

"Migrācijas krīzes un lielā spiediena dēļ uz robežām Serbijai, Ungārijai un Austrijai ir kopīga problēma," norādīja Serbijas iekšlietu ministrs Aleksandrs Vulins.

Savukārt Serbijas prezidents Aleksandrs Vučičs šonedēļ apsolīja, ka Belgrada pieskaņos savu vīzu politiku Eiropas Savienības (ES) politikai, apturot bezvīzu režīmu ar dažām valstīm, kuras tiek izmantotas nelegālajai imigrācijai.

Savukārt Austrijas iekšlietu ministrs Gerhards Karners pavēstīja, ka šogad saņemti jau 58 000 patvēruma pieprasījumi no Tunisijas, Marokas, Indijas un citu tādu valstu pilsoņiem, kam nav nepieciešama aizsardzība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu