Cēsu novadā ugunsgrēkā cietis cilvēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Cēsu novadā ceturtdien ugunsgrēkā cietis cilvēks,informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ceturtdien, 6. oktobrī, saņemts izsaukums uz Cēsu novada Straupes pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā pie apkures katla dega siena četru kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās, mēģinot dzēst liesmas saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots mediķiem.

Tāpat aizvadītajā naktī VUGD saņēma informāciju, ka Tērauda ielā Liepājā deg divstāvu daudzdzīvokļu mājas ārsiena un vairākos dzīvokļos ir nostrādājis dūmu detektors. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg ēkas piebūve, kurā ir izvietotas kāpnes uz otro stāvu un liesmas izplatījušās uz jumtu.

Ugunsdzēsēji no ēkas pirmā stāva izglāba vienu cilvēku, bet vēl trīs evakuējās pirms glābēju ierašanās.

Ceturtdien VUGD saņēma informāciju, ka Tukuma novada Smārdes pagastā mežā ir apmaldījušies divi cilvēki. Valsts policijas darbiniekiem sazinoties ar cilvēkiem telefoniski un ugunsdzēsējiem ieslēdzot autocisternas skaņas signālu, cilvēki iznāca no meža.

Neilgi pirms trijiem saņemta informācija, ka Ādažu novada Carnikavas pagastā mežā atrodas cilvēks, kas saviem spēkiem nevar no tā izkļūt. Sazinoties telefoniski, cilvēks atrasts un iznests no meža līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji 19 reizes devās likvidēt spēcīgā vēja radītās sekas - sazāģēja aizlauztus vai nolauztus kokus un atbrīvoja ceļa braucamo daļu.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 71 izsaukumu - 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 44 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu