Video Izcēlies ugunsgrēks uz Krimas tilta pār Kerčas šaurumu (16)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: @CasualArtyFan

Agrā sestdienas rītā sociālajos tīklos publicēti foto attēli ar ugunsgrēku uz Krimas tilta. Notikušā iemesli pagaidām nav zināmi, taču Krievijas Telegram kanālos cilvēki raksta, ka Kerčā noticis sprādziens uz Krimas tilta. Tas nograndis ap plkst.6.00 uz tilta dzelzceļa daļas.

Sociālajos tīklos publicētajos foto attēlos redzams, ka ievērojami bojāta arī Krimas tilta automašīnām paredzētā josla.

"Radio Brīvība", atsaucoties uz Krimas vietējiem Telegram kanāliem, ziņo, ka noticis sprādziens uz Krimas tilta dzelzceļa daļas, kas iznīcinājis arī autoceļa posmu.

Uz sliedēm deg kravas vilciens. Krievijas plašsaziņas līdzekļi, atsaucoties uz vietējām varasiestādēm, ziņo, ka deg degvielas cisterna, satiksme pār tiltu ir apturēta, bet arkas kuģu satiksmei zem tilta nav bojātas.

Ukrainas Bruņoto spēku Gaisa spēki vietnē Telegram paziņojuši, ka ir iznīcināta arī daļa autoceļa.

"Rīts uz Krimas tilta. Deg cisternas ar degvielu. Tāpat ir iznīcināta daļa autoceļa! Viss būs Ukrainai!," rakstīts Gaisa spēku kanālā.

Foto: web.telegram.org/k/#@truexanewsua

Pagaidām nav skaidrības par to, kas izraisījis sprādzienu. Izskan versijas gan par raķešu triecienu, gan sabotieru aktivitāti.

Kerčas tiltam ir liela stratēģiska nozīme Krievijas okupācijas spēku apgādē Ukrainas dienvidos. Bez piegādēm pār šo tiltu Krievijas karadarbība Dienvidukrainā būs ļoti apgrūtināta.

Iepriekš Krievijas karaspēks pēc vairākiem sprādzieniem no okupētās Krimas uz lidlaukiem Krievijas teritorijā pārvietoja aviācijas vienības.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu