Video ⟩ Maskava: Uz Krimas tilta uzsprāga kravas automašīna (17)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Sestdienas rītā uz Krimas tilta eksplodēja kravas automašīna, kā rezultātā aizdegās vilciena degvielas cisternas un daļēji sabruka divas autoceļa joslas, paziņojusi Krievijas Nacionālā pretterorisma komiteja.

Komitejā informēja, ka sestdien plkst.6.07 uz Krimas tilta eksplodējusi no Tamaņas pussalas braucoša kravas automašīna un sprādziena rezultātā aizdegušās septiņas uz Krimas pussalu braucoša vilciena cisternas ar degvielu.

Kā paziņoja komiteja, daļēji sabrukušas divas tilta autoceļa joslas, bet arka kuģu iziešanai zem tilta nav bojāta.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins devis rīkojumu izveidot valdības komisiju saistībā ar "ārkārtas situāciju uz Krimas tilta", lai pēc iespējas ātrāk noskaidrotu notikušā iemeslus un novērstu sekas.

Savukārt Krievijas Izmeklēšanas komiteja ierosinājusi krimināllietu par kravas automašīnas eksploziju.

Krievijas ieceltās Krimas Valsts padomes priekšsēdētājs Vladimirs Konstantinovs par uzbrukumu tiltam vainoja "ukraiņu vandāļus".

Interneta vietnēs ir publicēts video no tilta novērošanas kamerām, kur arī ir redzams, ka eksplozija notiek, kad tiltu šķērso kāda kravas automašīna.

Daži sociālo tīklu lietotāji gan izsaka minējumus, ka sprāgusi raķete, jo novērošanas kameru fiksētajā videofragmentā redzams, ka kravas automašīna sprādziena brīdī vēl ir neskarta, bet mirkli vēlāk redzami dūmi, kas ceļas no ūdens tilta labajā pusē. Pēc tam no augšas lido dzirksteles.

Video: Kas notika ar Krimas tiltu?

Tilts ir vienīgais transporta savienojums starp Krieviju un Krimas pussalu. Tas ir bijis nozīmīgs Krievijas armijas apgādes ceļš.

19 kilometrus garais Krimas tilts tika izbūvēts pēc tam, kad 2014.gadā Krievija anektēja Ukrainas pussalu. Automašīnu un autobusu satiksme pa to tika sākta 2018.gada 16.maijā, kravas automašīnu satiksme - tā paša gada 1.oktobrī. Savukārt pasažieru vilcieni pa tilta dzelzceļa daļu kursēt sāka 2019.fada 25.decembrī un kravas vilcieni kursē kopš 2020.gada 30.jūnija.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu