Viesu mājā pie Rāznas ezera sadedzināts saimnieka un Ukrainas bēgļu auto (7)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Dreļs/LSM.lv

Naktī uz piektdienu, 7. oktobri, viesu mājā "Villa Roza", kas atrodas 11 kilometrus no Rēzeknes, degušas divas automašīnas, vēsta Latvijas Radio.

Viens no auto piederēja ukraiņu bēgļu Rosčupkinu ģimenei un sadedzis pilnībā, bet viesu mājas saimnieka transportlīdzekļa degšanu izdevies laicīgi apdzēst.

Viesu mājā patstāvīgi mīt 50 līdz 60 Ukrainas kara bēgļi, galvenokārt sievietes ar bērniem, kuri Latvijā iet skolā un bērnudārzā. Naktī uz piektdienu neilgi pēc pusnakts cilvēki pagalmā pamanīja liesmas.

Sadegušās mašīnas īpašnieka sieva Valentīna Rosčupkina stāstīja: "Dzirdējām kliedzienus, mums sita pa logu – deg mašīna! Visi izskrējām ārā, sākām dzēst, mašīna pilnībā izdega. Izsaucām ugunsdzēsējus, viņi atbrauca jau, kad bija par vēlu. Policija mūs iztaujāja, aizbrauca.

Pēc neilga laika meitenes, kuras guļ otrajā stāvā, ieraudzīja, ka deg otra mašīna. Tā bija [viesu mājas] saimnieka mašīna.

Ugunsdzēsēji nebija paspējuši tālu aizbraukt, viņiem un policijai atkal piezvanījām. Tad jau tika nofiksēts, ka notikusi aizdedzināšana. Jo par mūsu mašīnu sākumā domāja, ka pašaizdegšanās. Kaut gan divas dienas ar to nekur nebijām braukuši."

"Villa Roza" saimnieks Valērijs Ivanovs atzina, ka šīs dedzināšanas skaistajā apvidū Nacionālajā parkā ir ārkārtas gadījums.

Pastāv aizdomas par ļaunprātīgu aizdedzināšanu, policija ir ierosinājusi kriminālprocesu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu