Jaunieši var pieteikties bezmaksas biļetēm Eiropas apceļošanai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Jaunieši, kuri ir 18 gadus veci, no šodienas līdz 25. oktobra plkst. 13:00 var pieteikties dalībai Eiropas Savienības (ES) iniciatīvā "DiscoverEU", lai iegūtu iespēju bez maksas apceļot Eiropu, informē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) Komunikācijas nodaļas vecākā komunikācijas speciāliste Egija Luļēna.

Atzīmējot Eiropas Jaunatnes gadu, iespēju izmantot iniciatīvas piedāvājumus šogad divu kārtu ietvaros iegūs 70 000 jauniešu, kas ir par 10 000 vairāk nekā pērn.

Eiropas Jaunatnes portālā var pieteikties tie jaunieši, kuri dzimuši laikā no 2004.gada 1.janvāra līdz 2004.gada 31.decembrim un ir ES dalībvalstu, programmas "Erasmus+" asociēto trešo valstu vai ES aizjūras zemju un teritoriju pilsoņi vai pastāvīgie iedzīvotāji

Bezmaksas ceļošanai pa Eiropu var pieteikties arī astoņpadsmitgadīgi jaunieši no Ukrainas, ja tiem ir uzturēšanās atļauja kādā no iepriekš minētajām valstu grupām.

Ceļojumā var doties individuāli vai līdz piecu draugu grupā, ja arī draugi atbilst "DiscoverEU" bezmaksas ceļošanas kritērijiem.

Dalībniekiem ar invaliditāti vai veselības problēmām, kas apgrūtina ceļošanu, būs iespēja saņemt atbalstu. Ņemot vērā, ka Covid-19 pandēmijas turpmākā attīstība nav zināma, visiem ceļotājiem tiks piedāvātas elastīgas biļešu rezervācijas, izmantojot jaunu mobilo ceļojumu karti. Izbraukšanas datumu varēs mainīt jebkurā brīdī līdz izbraukšanas dienai vai mobilās ceļojuma biļetes derīguma termiņam viena gada laikā.

No šī gada papildus ceļošanas biļetēm jaunieši saņem "DiscoverEU" atlaižu karti, ar kuru var iegūt atlaides pārtikai, naktsmītnēm, sabiedriskajam transportam, kā arī kultūras, sporta un daudzām citām aktivitātēm.

"DiscoverEU" aicina jauniešus ceļot videi draudzīgā veidā, tāpēc jaunieši ir aicināti ceļot galvenokārt ar vilcienu. Tāpat jauniešiem ir iespēja izvēlēties vienu no septiņiem zaļajiem maršrutiem, apceļojot Eiropas zaļākās un ilgtspējīgākās pilsētas. Ņemot vērā Latvijas pieejas trūkumu starptautiskiem vilcienu maršrutiem, Latvijas jaunieši varēs ceļot arī ar autobusu.

Kopš 2018.gada bezmaksas Eiropas apceļošanas biļetei pieteikušies 4483, bet biļeti ieguvuši - 697 jaunieši no Latvijas. Pērn pavasara kārtā ceļošanas kartei kopumā pieteicās 68 800 jaunieši, uzvarēja - 35 010. No Latvijas pieteicās 477, bet biļeti saņēma - 178.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu