VIDEO ⟩ Rīdzinieku šokē sabiedriskā transporta šoferis, kurš brauciena laikā dzer no alkohola pudeles (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Rīdzinieks Artūrs 3. oktobra vakarā, iekāpjot 58. autobusā Brīvības gatves pieturā, nav nojautis, ka pavisam drīz pamanīs kaut ko pārsteidzošu – autobusa šoferi, kurš brauciena laikā malko dzērienu no alkohola pudeles ar uzrakstu "vodka", vēsta raidījums "Bez tabu".

Artūrs paspējis iemūžināt šoferi ar atvērtu alkohola pudeli, uz kuras skaidri un gaiši salasāma alkoholiskā dzēriena "vodka" etiķete. Šoferis iztukšojis pudeli ātri un turpinājis ceļu pa Viestura prospektu līdz brīdim, kad teju notikusi avārija.

Artūrs stāsta, ka šoferis vien pēdējā brīdī pamanījis sievieti uz gājēju pārejas. Vīrietis nekavējoties pametis 58. maršruta autobusu un izsaucis Valsts policiju. Lai pārliecinātos, ka likumsargi tiešām ierodas, viņš turpinājis sekot transportlīdzeklim automašīnā līdz pat galapunktam Vecmīlgrāvī.

Autobusa šoferis devies nākamajā reisā, taču likumsargi joprojām kavējušies. Artūrs ir vīlies par policistu neizdarību tādā brīdī, kad apdraudēta tik daudzu satiksmes dalībnieku drošība. Viņaprāt, šofera rīcība ir neprognozējama, ja reiz atļaujas vadīt pasažieru pārpildītu autobusu alkohola reibumā. Vīrietis uzskata – noteikti tādam cilvēkam jāatņem autovadītāja tiesības.

Valsts policijā skaidro – likumsargi pēc Artūra zvana saņemšanu reaģējuši nekavējoties un paaugstinātā riska informācija nosūtīta ne tikai ceļu policistiem, bet arī patruļpolicistiem un pašvaldības policistiem.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona komandieris Jānis Parādnieks skaidro, ka policija aizkavējusies, jo pirmdienas pēcpusdienā, pīķa stundā, saņemti daudzi izsaukumi un brīvas ekipāžas tobrīd nav bijušas. Likumsargi ieradušies īsi pēc tam, kad šoferis devies nākamajā reisā.

AS "Rīgas satiksme" (RS) pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane apliecina, ka šoferis vakarā pēc Artūra liktenīgā brauciena veicis alkohola testu vēl trīs reizes. Nevienā no tām alkohola klātbūtne izelpā nav atklāta. Izrādās, – notikušais ir milzu pārpratums.

Video: "Bez Tabu" sižets

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu