VIDEO ⟩ "Kā var gaišā dienas laikā iebraukt stabā?" Rīgā vīrietis avarē ar nomas auto

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook video/Sadursme.lv/TVNET kolāža

Otrdien, 11. oktobrī, Rīgā tika sadauzīta nomas automašīna, kas piederēja uzņēmumam "Carguru", vēsta raidījums "Degpunktā".

Ap plkst. 10.30 Matīsa ielas iedzīvotājus izbiedēja nepatīkams troksnis. Vietējā sētniece uz brīdi pārtrauca grābt lapas, lai pieietu tuvāk skaņas avotam: "Es stāvēju ar muguru, un bija sitiens, es pagriezos tikai pēc tam, kad jau bija ieskrējis stabā. Sitiena skaņa bija."

Sieviete ieraudzīja, ka zem nolauzta metāla staba iesprostota spilgti zila nomas automašīna. "Toyota" markas transportlīdzeklim bija nodarīti būtiski bojājumi. Tikmēr ielā sastājās vērotāju pūlis un vilka no kabatām ārā mobilos telefonus. Cilvēki diskutēja, kāpēc puisis ne tikai iebrauca pretējā joslā, bet arī nepaspēja nobremzēt pirms bīstama šķēršļa.

Nokritušais metāla stabs bija aizšķērsojis gandrīz visu ielas posmu – satiksme bija lēna, jo pa nelielo spraugu varēja izbraukt tikai viena vieglā automašīna. Savukārt sabiedriskā transporta kustība bija apstājusies pavisam.

"Toyota" šoferis nebija guvis redzamus ievainojumus, un mediķu palīdzība viņam nebija nepieciešama. Ātri vien ieradās "Carguru" pārstāvji, kas puisi ieaicināja automašīnā, lai kopīgi sagaidītu policijas darbiniekus. Uzņēmuma pārstāvji uzklausīja šofera liecību.

"Labajā pusē Matīsa ielā stāvēja smagā automašīna. Viņš vēlējās to apbraukt, veica apdzīšanas manevru, un tad, pēc tā cilvēka vārdiem, tā pēkšņi sāka kustēties un griezties pa kreisi. Cilvēks, lai izvairītos no sadursmes ar smago automašīnu, iebrauca stabā. Mēs savā sistēmā redzam, ka ātrums bija pavisam neliels tajā ielas posmā, 30 km/h," sarunu ar vadītāju atstāsta "Carguru" priekšnieks Vladimirs Reskājs.

Nedaudz vēlāk ieradās arī avārijas dienests un ugunsdzēsēji. Vīri vispirms nogrūda stabu no automašīnas un pēc tam atbrīvoja brauktuvi. "Carguru" pārstāvji vēl nav paspējuši novērtēt nodarītos bojājumus un vai neuzmanīgajam šoferim pienākas sods, taču apstiprina, ka apdrošināšanas kompānija zaudējumus kompensēs pilnā apmērā.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu