Jelgavā no vilciena cisternas noplūdusi gāzveida viela

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jelgavā otrdien no vilciena cisternas nelielā daudzumā noplūdusi gāzveida viela, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Plkst.19.20 glābēji devās uz Stacijas ielu, kur no vilciena cisternas kontroles ventiļa notika gāzveida vielas noplūde. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka noplūde ir minimāla. Glābēji kopā ar dzelzceļa pārstāvjiem atvienoja cisternu no pārējā vilciena sastāva, bet tehniķis vielas noplūdi apturēja.

Noplūdes likvidēšanas darbos piedalījās Jelgavas un Dobeles glābēji, Latvijas Dzelzceļa un Jelgavas sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas pārstāvji un tehniķis.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 41 izsaukumu - 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

VUGD otrdien saņēma informāciju, ka Ādažu novada Carnikavas pagastā vienstāva sabiedriskā ēkā ir izveidojies sadūmojums. Notikuma vietā noskaidrojās, ka degšana nenotiek un sadūmojums radies nepareizas apkures ierīces ekspluatācijas rezultātā. Pirms glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 15 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu