Londona: Irānas droni neattaisno Krievijas cerības

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Irānas droni, ko Krievija izmanto operācijās pret Ukrainu, nav attaisnojuši uz tiem liktās cerības, teikts Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas izlūkdienesta trešdien publiskotajā atskaitē.

Krievija sāka izmantot Irānas dronus vismaz kopš augusta. Pamatā tie ir droni kamikadzes "Shahed-136".

Krievija likusi darbā šī modeļa dronus arī pirmdien veiktajos plašajos gaisa triecienos.

Kā iepriekš ziņoja Ukrainas armijas ģenerālštābs, Krievija palaidusi 86 dronus "Shahed-136", un aptuveni 36 no tiem iznīcināti gaisā.

Šie lidaparāti pārvietojas ar mazu ātrumu nelielā augstumā, un tāpēc kļūst par vieglu mērķi parastajiem pretgaisa aizsardzības līdzekļiem. Vienlaikus ir reālistiski uzskatīt, ka Krievijai tomēr bijuši zināmi panākumi, veicot triecienus ar dažiem no tiem.

Neraugoties uz deklarēto 2500 kilometru lielo lidojuma attālumu, "Shahed-136" spēj transportēt vien nelielu sprāgstvielu daudzumu.

Diez vai ar tiem iespējams apmierinoši pildīt uzdevumus, lai veiktu triecienus dziļi aizmugurē, kam Krievija tos, visticamāk, grasījās izmantot.

Ņemot vērā, ka Krievijas taktiskā līmeņa kaujas aviācija savās darbībās virs Ukrainas teritorijas joprojām ir visai ierobežota, iespēju trūkums, lai veiktu precīzus un stabilus triecienus, operatīvā līmenī, pēc visa spriežot, ir viena no vājākajām vietām Krievijas kaujas spējās Ukrainā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu