Kopš aprīļa 14 Saeimas deputāti saņēmuši administratīvos sodus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Ābele, Saeima

Laika periodā no šī gada 19.aprīļa līdz 4.septembrim administratīvos sodus ir saņēmuši 14 Saeimas deputāti, ceturtdien parlamenta sēdē paziņoja Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāts Ilmārs Dūrītis (AP).

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas pārziņā esošo Sodu reģistru, daļa deputātu minētajā laika periodā ir saņēmuši vairākus sodus.

Deputāts Krišjānis Feldmans (K) 22.jūlijā ir saņēmis naudas sodu par Ministru kabineta (MK) noteikumos noteikto izolācijas, pašizolācijas, karantīnas vai mājas karantīnas, vai pulcēšanās ierobežojumu, kā arī tirdzniecības vai citu saimniecisko pakalpojumu sniegšanas prasību neievērošanu.

Politiķis Aldis Gobzems minētajā laika periodā ir saņēmis piecus sodus, no kuriem trīs ir bijuši naudas sodi par MK noteikumos noteikto izolācijas, pašizolācijas, karantīnas vai mājas karantīnas, vai pulcēšanās ierobežojumu, kā arī tirdzniecības vai citu saimniecisko pakalpojumu sniegšanas prasību neievērošanu. Tāpat naudas sods parlamentārietim piemērots par sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu, un vēl viens - par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu.

"Saskaņas" deputāts Nikolajs Kabanovs 21.maijā ir saņēmis naudas sodu par ceļa nedošanu gājējiem vai transportlīdzekļu vadītājiem, kuriem ir priekšroka.

Parlamentārietis Viesturs Liepkalns (AP) 20.augustā saņēmis naudas sodu par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, par kuru nav veikta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana.

"Konservatīvo" politiķe Linda Medne savukārt naudas sodu 27.maijā saņēmusi par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 31 kilometra stundā (km/h) līdz 40 km/h ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas.

Deputāts Māris Možvillo (AL) 3.maijā saņēmis divus naudas sodus, abus par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu noteiktajā termiņā, deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtības neievērošanu vai par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā.

Politiķis Ralfs Nemiro (LPV) minētajā laika periodā ir saņēmis sešus administratīvos sodus par Ceļu satiksmes pārtraukumiem, no kuriem četri ir piemēroti 20.jūlijā. Šajā dienā viņš ir saņēmis naudas sodu par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 41 km/h līdz 50 km/h, no 31 km/h līdz 40 km/h, kā arī no 21 km/h līdz 30 km/h, un par ceļa apzīmējuma līnijas šķērsošanu, apdzenot transportlīdzekli no nepārtrauktās līnijas puses. Četras dienas iepriekš, 16.jūlijā, deputāts tika sodīts par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 21 km/h līdz 30 km/h, bet 23.augustā - par ātruma pārsniegšanu no 31 km/h līdz 40 km/h.

Bijušajai labklājības ministrei Ramonai Petravičai (LPV) 13.maijā tika piemērots naudas sods par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu.

Parlamentārietis Artūrs Rubiks (S) naudas sodu 13.augustā ir saņēmis par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā attiecībā uz valsts amatpersonas mantu, darījumiem, finanšu instrumentiem, parādsaistībām, aizdevumiem, skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumiem vai citiem ienākumiem, kas pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas, vai par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu pēc valsts institūcijas brīdinājuma.

Karina Sprūde (KuK) minētajā laika periodā ir izdarījusi divus administratīvos pārkāpumus. 9.jūnijā politiķei piemēroja naudas sodu par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu, bet 18.jūnijā - par Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai noteikto epidemioloģiskās drošības pasākumu neievērošanu.

Bijusī izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska savukārt noteiktajā laikā ir saņēmusi trīs administratīvo pārkāpumu sodus, visus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu. 6.maijā politiķei piemēroja naudas sodu par ceļa apzīmējuma līnijas šķērsošanu, apdzenot no nepārtrauktās līnijas puses un brīdinājumu par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 21 km/h līdz 30 km/h. Arī 19.augustā parlamentāriete saņēma naudas sodu par ātruma pārsniegšanu no 21 km/h līdz 30 km/h.

"Apvienotā saraksta" deputāts Edgars Tavars 8.jūlijā saņēma naudas sodu par ceļu satiksmes pārkāpumu apdzīvotā vietā vai dzīvojamajā zonā.

Parlamentārietis Jānis Tutins (S) ir pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu no 21 km/h līdz 30 km/h, par ko viņam 30.jūnijā piemēroja naudas sodu.

Arī bijušais ekonomikas ministrs Jānim Vitenbergam (NA) tika piemērots naudas sods par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 21 km/h līdz 30 km/h, ko viņš saņēma 23.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu