CVK pirmdien lems par 14. Saeimas vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Balsu skaitīšana 14. Saeimas vēlēšanās.
Balsu skaitīšana 14. Saeimas vēlēšanās. Foto: Zane Bitere/LETA

Centrālās vēlēšanu komisija (CVK) pirmdien, 17.oktobrī lems par 14.Saeimas vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu, informē CVK pārstāve Laura Krastiņa.

Sēdes sākums paredzēts plkst.15, tā notiks CVK telpās, Smilšu ielā 4, Rīgā.

CVK ir noraidījusi līdz šim saņemtās sūdzības saistībā ar vēlēšanu rezultātiem, tajā skaitā kopā četru partijas "Saskaņa" un partijas "Tautas varas spēks" deputāta amata kandidātu sūdzības.

Kā ziņots, Augstākā tiesa pēc "Saskaņa" lūguma ierosinājusi lietu par CVK lēmuma atcelšanu, ar kuru tā atteica pārskaitīt par sarakstu "Saskaņa" 14.Saeimas vēlēšanās nodotās vēlēšanu zīmes, informēja tiesa. CVK līdz 17.oktobrim aicināta sniegt paskaidrojumus par pieteikumu.

Vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza "Jaunā vienotība", kura 14. Saeimā ieguvusi 26 mandātus, tai seko Zaļo un zemnieku savienība ar 16, "Apvienotais saraksts" ar 15, Nacionālā apvienība ar 13, "Stabilitātei!" ar 11, "Progresīvie" ar 10 un "Latvija pirmajā vietā" ar deviņiem mandātiem.

Saeimas vēlēšanas izrādījās liktenīgas valdošajā koalīcijā ietilpstošajiem politiskajiem spēkiem "Attīstībai/Par" un "Konservatīvajiem", kā arī krievvalodīgo elektorāta ilggadējai līderei "Saskaņai", kas nespēja pārvarēt 5% vēlēšanu barjeru un palika ārpus nākamā parlamenta sasaukuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu