Video ⟩ Karjeras nedēļas diskusija “Kā palīdzēt bērnam atklāt savas superspējas?”

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 20. oktobrī, Karjeras nedēļas ietvaros notika divas tiešsaistes diskusijas, kurās apsprieda uzņēmējspēju nozīmi bērnu un jauniešu attīstībā un turpmākās karjeras veidošanā. Plkst. 13.00 diskusijā jauniešiem pārrunāja darba devēju augstāk vērtētās darbinieka personības iezīmes un prasmes, savukārt plkst. 19.00 eksperti, vecāki un pedagogi meklēja veidus, kā pieaugušajiem aizņemtajā ikdienā sniegt atbalstu bērnu uzņēmējspēju attīstīšanā.

20. oktobrī plkst. 19.00 diskusijā “Kā palīdzēt bērnam atklāt savas superspējas?” pārrunāja, kā vecākiem aizņemtajā ikdienā ieraudzīt bērna talantus un spēcīgās puses. Diskusijā paredzēts īpaši pievērsties arī tam, kā kļūdas un neveiksmes spēt kopīgi konstruktīvi izvērtēt un izmantot tās par izaugsmes pamatu.

Diskusiju vadīja žurnālists un četru bērnu tēvs Ansis Bogustovs, un tajā piedalījās:

- Latvijas Karjeras attīstības atbalsta asociācijas valdes priekšsēdētāja Dr. paed. Inta Lemešonoka;

- trīs bērnu tēvs Andris Ziemelis;

- Geštalta terapijas praktiķe, sociāli emocionālo prasmju trenere Maira Dzene;

- Pusaudžu resursu centra izglītības projektu vadītāja, klīniskā un veselības psiholoģe Elīna Bārtule;

- Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas metodiķis, “Iespējamā misija” absolvents un kurators Edgars Plētiens.

“21. gadsimta bērna attīstību ietekmē ģimene un sadzīves apstākļi, vienaudži un interešu grupas, skola un skolotāji, digitālo tehnoloģiju pieejamība un masu mediji. Svarīgi apzināties, ka veiksmīga karjera ir cieši saistīta ar cilvēka personības iezīmēm, un to veidošanās procesā ģimenei un skolai ir vienlīdz nozīmīga loma,” uzsver diskusijas dalībniece Lemešonoka.

Šajā gadā Karjeras nedēļas aktivitātes norisinās ar saukli “Uzņēmējspējas – tavas superspējas!”. Caur radošām darbnīcām, mācībstundām, uzņēmumu apmeklēšanu un citām aktivitātēm skolēni aicināti atklāt sevī tādas uzņēmējspējas kā drosme, radošums, mērķtiecība, kritiskā domāšana un komunikācijas prasmes. Savukārt skolotāji un vecāki diskusijās un izstrādātajos palīgmateriālos var gūt ieteikumus, kā palīdzēt jauniešiem izzināt un attīstīt savas uzņēmējspējas.

Karjeras nedēļa ir pasākumu cikls, ko Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) organizē sadarbībā ar Latvijas pilsētām un novadiem. Tajā jauniešiem ir iespēja iepazīt arvien jaunas, ar karjeras izglītību saistītas tēmas - darba tirgus tendences, nākotnē pieprasītākās profesijas, skolā iegūto zināšanu un prasmju pielietojums izvēlētajā nozarē. Šogad Karjeras nedēļa norisinās jau 10. reizi. Aicinām sekot līdzi Karjeras nedēļas aktualitātēm VIAA mājaslapā, kā arī VIAA un TavaiKarjerai Facebook un Twitter kontos.

Karjeras nedēļa ir viena no VIAA īstenotā projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” aktivitātēm ar Eiropas Sociālā fonda un valsts finansējumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu