Rīgas konference 2022 iesākas ar papildsesijām par Krievijas kodoldraudiem un enerģētiku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valdis Kaulins / Rīga Conference / Latvian Transatlantic Organisation

Ceturtdien, 20.oktobrī, ar vairākām papildsesijām par aktuālām tēmām iesākas ikgadējais drošības un ārpolitikas forums Rīgas konference 2022.

Ceturtdien notiekošajās papildsesijās tiks diskutēts par tādiem tematiem kā Krievijas kodoldraudi un dezinformācija, ANO Drošības padomes dalībvalsts statuss, Eiropas nākotne enerģētikas jomā un sieviešu loma konfliktu risināšanā. Papildsesijas rīkotas sadarbībā ar Latvijas Aizsardzības un Ārlietu ministriju, Kanādas vēstniecību Latvijā un Kanādas domnīcu "Macdonald-Laurier Institute".

Papildpasākumos, kuri norisinās Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, bez maksas var piedalīties jebkurš interesents, kā arī tie vērojami konferences mājaslapā. Pasākumā izmantotā valoda - angļu. Papildpasākumu programma atrodama šeit.

Rīgas konferences 2022 galvenā programma norisināsies divu dienu garumā - 21. un 22.oktobrī. Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiekošo konferenci atklās Latvijas prezidents Egils Levits, Minhenes drošības konferences priekšsēdētājs Kristofs Heisgens un bijušais Zviedrijas premjers Karls Bilts.

Konference tiešraidē būs skatāma vietnē www.rigaconference.lv un portālā TVNET. Ar pilnu konferences programmu var iepazīties šeit.

Konferencē galvenais uzsvars likts uz Krievijas 24.februāra iebrukumu Ukrainā un tā radītajiem drošības izaicinājumiem reģionā. Pasākuma programma aptver tādus tematus kā stratēģiskā sadarbība Eiropas un reģionālajā līmenī, jaunā NATO stratēģiskā koncepcija, hibrīddraudi, ekonomiskās sankcijas un globālie drošības izaicinājumi.

Šogad pasākumā klātienē un attālināti piedalīsies 517 dalībnieki no 38 pasaules valstīm.

Rīgas konference kopš 2006.gada ir viena no Baltijas jūras reģiona nozīmīgākajām platformām, kurā tiek diskutēts par drošības un ārpolitikas jautājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu