VIDEO ⟩ Šoferis sūdzas par piespriesto sodu pēc auto novietošanas pie nodzēstas nepārtrauktās līnijas (10)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Andrejs novietoja savu auto ceļa malā, lai dotos peldēties Ummja ezerā, bet atgriežoties saņēmis sodu. Vīrietis ir pārliecināts, ka sods bijis nepamatots, tāpēc sodu apstrīdējis. Noskaidrojās, ka nepārtrauktā līnija šeit tikusi sabojāta, tādēļ tobrīd, kad šoferis novietoja mašīnu, tā varēja nebūt redzama, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

Andrejs stāsta, ka braucis pa šoseju un meklējis vietu, kur stāvēt. Kad auto novietojis, vīrietis devies nopeldēties, taču tikmēr piespriests sods par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumu.

"Sods par to, ka esmu apstājies 920. ceļa apzīmējuma darbības zonā, kas nozīmē "Nepārtraukta līnija", bet pēc vizuālās apskates man galīgi nešķiet, ka šeit būtu kaut kas atbilstošs nepārtrauktai līnijai," stāstīja Andrejs, kurš uzskata, ka ir nepamatoti sodīts.

Notikuma vietā skaidri redzams, ka nepārtrauktās līnijas ir pārkrāsotas.

"Šī vieta, kuru jūs minējāt, tur dabā ir nepārtraukta līnija, vienkārši ir sanācis tā, ka kāds to ir apzināti aizsmērējis tā, lai tā izskatās pārtraukta līnija," atzina Ādažu pašvaldības policijas priekšnieks Oskars Feldmanis.

"Protams, inspektors, kas veica teritorijas apsekošanu, pārzina savu teritoriju, [zina], ka tur tā līnija ir, un šajā gadījumā piemēroja sodu par to, ka viņš ir novietojis nepareizi automašīnu."

Andrejs norādīja, ka redzējis pārtrauktu līniju: "Nu, ja mēs ieskatāmies šeit tuvāk, tad varbūt šeit kāds to ir aizķēpājis, bet es jau neesmu eksperts, lai to noteiktu, vai tas ir pašrocīgi ķēpāts vai tomēr ceļu darbinieki [to darījuši]."

"Latvijas Valsts ceļi" arī norādīja, ka šeit ir nepārtraukts ceļu horizontālais apzīmējums. ""Latvijas Valsts ceļu" nodaļas kolēģi ir konstatējuši horizontālā marķējuma bojājumus, kāds patvaļīgi tos ir aizkrāsojis. Marķējums tiks atjaunots. Stāvēšana tur ir aizliegta, marķējums – nepārtraukta līnija," ziņoja VAS "Latvijas Valsts ceļu" pārstāve Anna Kononova.

Video: "4. studija" sižets

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu