Krievija sākusi informatīvo sagatavošanu Hersonas zaudējumam, secina pētnieki (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievija sākusi iedzīvotāju informatīvo sagatavošanu tam, lai attaisnotu karaspēka pilnīgu atkāpšanos no Dņepras labā krasta un Hersonas zaudēšanu, vēsta ASV Kara studiju institūts (ISW).

Domnīcas eksperti atgādina Krievijas okupācijas karaspēka komandiera Sergeja Surovikina vārdus, ka Krievijas vadībai jāpieņem "smagi lēmumi" attiecībā uz Hersonas apgabalu, kā arī okupantu ieceltā vietvalža Vladimira Saļdo teikto par "evakuāciju".

"Surovikina un Saļdo paziņojumi, kā šķiet, ir mēģinājums radīt informatīvos nosacījumus tam, lai notiktu pilnīga Krievijas atkāpšanās aiz Dņepras, ar ko Hersonas pilsēta un citas būtiskas Hersonas apgabala teritorijas tiks nodotas Ukrainas aizstāvjiem, kas īsteno pretuzbrukuma darbības dienvidos," skaidro ISW pārstāvji.

Analītiķi arī norāda, ka krievi rada informatīvos nosacījumus, lai veiktu "viltus karoga" uzbrukumu Kahovkas HES.

"Krievi var uzskatīt, ka aizsprosta uzspridzināšana var piesegt viņu atkāpšanos uz Dņepras labo krastu un novērst vai aizkavēt ukraiņu pārvietošanos pāri upei," pieļauj domnīcas eksperti.

"Kremlis var mēģināt izmantot šādu "viltus karoga" uzbrukumu, lai aizēnotu ziņas par Krievijas karaspēka trešo apkaunojošo atkāpšanos - šoreiz no Hersonas," skaidro eksperti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu