7 Hurgadas pludmales dažādām gaumēm un budžetiem: iesaka Ēģiptes latviete Digna Abuzeida

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LedyX/Shutterstock

"Rudens-ziemas sezona ir ideāli piemērots laiks, kad doties uz Hurgadu, lai pazvilnētu pie jūras, jo šajos gadalaikos gaisa temperatūra ir ļoti patīkama, saule vairs nesvilina ādu un jūra joprojām ir gana silta," saka Hurgadā dzīvojoša latviešu uzņēmēja Digna Abuzeida. Viņa ieskicē ēģiptiešu atpūtas īpatnības un iesaka piecas Hurgadas pludmales ideālām rudens-ziemas sezonas brīvdienām.

Kā norāda "Novatours", tūristi visbiežāk ceļojumu uz Hurgadu izvēlas tieši piemērotā klimata dēļ. Laika apstākļi šeit patiešām ir ļoti labvēlīgi siltuma tīkotājiem: visu gadu šajā pilsētā ir silts - vasaras gaisa temperatūra Hurgadā ir aptuveni 30 grādi pēc Celsija, ziemā - 17 grādi, bet jūras ūdens temperatūra reti noslīd zem 19 grādiem.

Viens no lielākajiem Hurgadas dārgumiem ir caurspīdīgā, tīrā, zivju un lielisku zelta smilšu pludmaļu pilnā Sarkanās jūras piekraste, kā arī saules gaismas pārbagātība visa gada garumā.

Ēģiptē dzīvojošā latviete Digna Abuzeida stāsta, ka Hurgadā atpūtnieku priekam ir pieejamas ļoti dažādu kategoriju pludmales, un ieskicē ēģiptiešu pludmales kultūras paradumus: “Atpūta pludmalē mums parasti saistās ne vien ar ūdens priekiem, bet arī saules peldēm, laiski atlaižoties pludmales zvilnī, tādēļ

daudziem varētu šķist dīvaini, ka ēģiptiešiem ir pavisam citi paradumi - viņi nesauļojas. Ja kādā pludmalē redzi cilvēkus, kuri sēž krēslos, tie, visticamāk, ir vietējie. Un vēl eiropiešiem var šķist neierasti, ka daudzas Ēģiptes sievietes peldas garajā peldkostīmā – “burkini"."

Ieplānojot laiskošanos kādā no neskaitāmi daudzajām Hurgadas pludmalēm, jārēķinās ar to, ka šis prieks nebūs bez maksas. "Kūrorti gar piekrasti ir sabūvēti tik “biezā slānī”, ka pat vietējiem iedzīvotājiem par atpūtu pludmalē ir jāmaksā,” daudziem nezināmu faktu atklāj Ēģiptes latviete. "Un tas nav nemaz tik slikti, jo maksas pludmales ir tīras, labiekārtotas un ieejas maksā nereti ir iekļauti arī dažādi bonusi."

Viņa skaidro, ka arī daudzas viesnīcas Hurgadā praktizē “day use” jeb dienas atpūtas piedāvājumu. “Piemēram,

ja esat atbraukuši un noīrējuši apartamentus, kas sanāk lētāk nekā dzīvot viesnīcā, tad pa dienu varat braukt uz jebkuru viesnīcu un, samaksājot “day use”, izbaudīt plašās atpūtas iespējas.

Atkarībā no tā, kāda ir viesnīcas kategorija, izmaksas šim pasākumam ir sākot no 30 eiro. Protams, ir jāskatās, kas katrai viesnīcai ir iekļauts pakalpojuma cenā. Bieži vien tas ir pat “all inclusive”, kad cenā ir iekļauts viss, kas pieejams viesnīcas viesiem, tikai bez nakšņošanas, tostarp arī pludmale, baseini, dvieļi, ēdināšana, alkohols utt. Parasti “day use” piedāvājums viesnīcās ir aktīvs no pulksten 11 dienā līdz 18 vakarā.”

Lūk, Dignas Abuzeidas ieteiktās “pērles" – piecas Hurgadas pludmales dažādām gaumēm un budžetiem.

"Orange Beach" pludmale Hurgadas centrā

Viena no labākajām pludmalēm, ko Digna iesaka mazbudžeta kategorijā, ir “Orange Beach”. Tā ir zeltaino smilšu pludmale Hurgadas nomalē, kas piemērota miera, komforta un atpūtas meklētājiem.

"Orange Beach" pludmale Hurgadā.
"Orange Beach" pludmale Hurgadā. Foto: Publicitātes foto/ Orange Beach Hurghada "Facebook"

Ieejas maksa ir 50 Ēģiptes mārciņas* (~ 3 eiro). Pludmalīte ir neliela, līdzi jāņem savi dvieļi.

“Sahl Hasheesh” pludmales “Il Gusto” un “Bus stop”

Daudzas ļoti skaistas un ēģiptiešu iecienītas pludmales ir atrodamas pavisam īsa brauciena attālumā no Hurgadas. Tā, piemēram, ir vērts ieplānot braucienu uz “Sahl Hasheesh” – vienu no ekskluzīvākajiem Ēģiptes kūrortiem, kas ir aptuveni 12 kilometru attālumā no Hurgadas centra un 15 minūšu brauciena attālumā no Hurgadas lidostas.

Pludmale "Bus stop" “Sahl Hasheesh” kūrortā.
Pludmale "Bus stop" “Sahl Hasheesh” kūrortā. Foto: Bus Stop Sahl Hasheesh "Facebook"

Kūrortu ieskauj Sarkanās jūras līcis. Vietai ir raksturīgs zems mitrums un maigas, atvēsinošas jūras brīzes. Pateicoties vājai zemūdens straumei, niršanas priekus te var baudīt pat iesācēji.

Pludmales kūrorts ir paredzēts ģimenes brīvdienām un mierīgai atpūtai. Šeit iespējams arī relaksēties ekskluzīvos SPA centros, kas atrodas daudzajās viesnīcās, un izbaudīt austrumu arhitektoniskos brīnumus bagātajā vecpilsētā.

No plašā “Sahl Hasheesh” piedāvājuma Digna iesaka “Il Gusto” un “Bus stop” pludmales, kurās ieejas maksa svārstās ap 150-200 EGP (~8-10 eiro). Dvieļus var iznomāt par 25 EGP (~ 1.30 eiro) vai arī ņemt līdzi savējos.

"Il Gusto" pludmale.
"Il Gusto" pludmale. Foto: Publicitātes foto/IlGusto Restaurant Bar Beach "Facebook"

“Pludmales ir ļoti tīras un sakoptas, paši ēģiptieši tās dēvē par vietējām Maldīvām. Šeit var nobaudīt arī dažādus kokteiļus un Eiropas virtuves ēdienus.”

“Makani beach club” un “El Gouna Sailing club” Elgunā

Kūrortpilsēta Elguna (“El Gouna”), kas atrodas 27 km uz ziemeļiem no Hurgadas, ir ekskluzīva vieta pludmales atpūtai, kur, tāpat kā “Sahl Hasheesh”, nereti atpūšas turīgākie Ēģiptes iedzīvotāji. Elgunas pludmales ir iecienījuši arī jaunieši un aktīvās atpūtas piekritēji - pa dienu šeit var nodarboties ar niršanu, kaitošanu, sērfošanu vai snorkelēšanu, bet pēc tumsas iestāšanās mesties izbaudīt kūrorta mutuļojošo naktsdzīvi.

Jāņem vērā, ka atpūta Elgunā nav lēts prieks, jo, piemēram, glāze alus te maksā 8 eiro, kokteilis ~12 eiro.

"Makani beach club" pludmale Elgunā.
"Makani beach club" pludmale Elgunā. Foto: Privātais arhīvs

Digna iesaka atpūtu Elgunas pludmalēs “Sailors beach club” un “Kite beach”, kur ieejas maksa ir ~200 EGP (~10 eiro). Dvieļi ir jāņem līdzi. Ēdieni un dzērieni par papildu maksu.

"Blue beach club" pludmale Hurgadas ostas teritorijā

"Blue Beach Club" pludmale.
"Blue Beach Club" pludmale. Foto: Publicitātes foto/ Blue Beach Club "Facebook"

Hurgadas ostas (“Hurghada Marina”) teritorijā atrodas elegantā un izsmalcinātā “Blue beach club” pludmale. Ieejas maksa šeit ir 300 EGP (~15.50 eiro). Cenā iekļauti pludmales dvieļi.

“Mahmya beach” pludmale Hurgadas centrā

Skaista Hurgadas pludmale, kur baudīt saules peldes pie jūras, ir Mahmeja jeb “Mahmya beach”. Tā vilina ar tīrām, zeltainām smiltīm un dzidri zilu ūdeni. Jūra šeit ir silta un mierīga, tādēļ pludmale ir ideāli piemērota ģimenēm ar bērniem. Ieejas maksa ~350 EGP (~18 eiro).

Foto: Publicitātes foto/ Mahmya Beach "Facebook"

Daudzās Hurgadas pludmalēs pa dienu ir iespēja nodarboties ar dažādiem ūdens sporta veidiem, makšķerēt, noīrējot jahtu vai laivu, kā arī nirt piekrastes ūdeņos. Tiesa gan, Digna iesaka ņemt vērā, ka visas Hurgadas pludmales lielākoties tiek slēgtas jau pulksten 18 pēcpusdienā. “Vēlāk nedrīkst peldēties, jo tādi ir drošības noteikumi Sarkanās jūras reģionā.”

Laiks nocelt no plaukta čemodānu, jo arī rudenī un ziemā ir iespējams izbaudīt saulainu un siltu atvaļinājumu! 

*Norādītas šobrīd aktuālās pakalpojumu cenas. Jāņem vērā, ka, reaģējot uz valūtas kursa svārstībām, tās var tikt mainītas.

Raksts tapis sadarbībā ar "Novatours".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu