Džonsons gatavojas atgriezties Lielbritānijas premjera amatā, noskaidrojis laikraksts (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Lielbritānijas premjerministrs, politiķis Boriss Džonsons
Bijušais Lielbritānijas premjerministrs, politiķis Boriss Džonsons Foto: Reuters/Scanpics

Bijušais Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons pēc Lizas Trasas demisijas, domājams, atkal kandidēs uz valdības vadītāja amatu, ceturtdien noskaidrojis laikraksts "The Times".

Lielbritānijas premjerministre Liza Trasa ceturtdien paziņoja par savu demisiju. Viņa premjerministra amatā, kurā nomainīja Džonsonu, atradās tikai 44 dienas, tādējādi kļūstot par valdības vadītāju, kas amatā pabijusi visīsāko laiku visā Lielbritānijas vēsturē.

"The Times" vēsta, ka Džonsons uzskata par iespējamu atgriezties Konservatīvās partijas līdera amatā un premjera krēslā. Viņaprāt, tas būtu valsts interesēs.

Vairāki toriju deputāti jau ierosinājuši viņam nomainīt Trasu.

Trasa paziņoja, ka viņas pēcteča vēlēšanas tiks sarīkotas jau nākamnedēļ, bet līdz nākamā toriju līdera izraudzīšanai viņa turpinās pildīt valdības vadītāja pienākumus.

Gaidāms, ka bijusī iekšlietu ministre Priti Patela atbalstīs Džonsona kandidatūru. Viņas sekotāja ministra amatā Sjuela Breivermena, kura trešdien paziņoja par atkāpšanos, pati gatavojas kandidēt uz premjera amatu.

Jaunais finanšu ministrs Džeremija Hants paziņojis, ka nekandidēs uz Konservatīvās partijas līdera un premjerministra amatiem.

Iepriekš tika ziņots, ka toriji kā Trasas ticamākos pēctečus min viņas galveno sāncensi iepriekšējās partijas līdera vēlēšanās bijušo finanšu ministru Riši Sunaku vai kādreizējo tirdzniecības politikas ministri Peniju Mordontu, kura iepriekšējās vēlēšanās palika trešā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu